Grillad baconkladdkaka med glittriga mandlar
0
Grillad baconkladdkaka med glittriga mandlar blev till när vi hade en utmaning på jobbet att visa upp ”vad vi brukar äta till fika denna säsong” (semlor exempelvis).
Eftersom kladdkaka alltid är i säsong, liksom grillen, och mina kollegor tror att jag bara fikar på bacon så komponerade jag denna. Till hjälp hade jag två andra recept, som jag blandade lite ifrån.
Följ mig gärna på Instagram för lite mer inspiration: @fridasketo
Är du sugen på en helt vanlig god kladdkaka istället, så ska du testa LCHF-arkivets kladdkaka.
Ingredienser
Glittriga mandlar
- 2 dl Vatten
- 2 msk salt
- 200 g Mandlar
Baconkladdkaka
- 140 g Bacon
- 100 g Smör
- 100 g Mörk choklad, minst 70%
- 2 st ägg
- .5 dl Sötning
- 1 tsk Vaniljpulver
- . 5 dl Hackade glittriga mandlar
Instruktioner
Glittriga mandlar
- Koka upp vatten och salt.
- Lägg i mandlarna och låt de ligga i saltvattnet i cirka en minut.
- Häll av vattnet Låt torka i 200 grader i 10 minuter på bakplåtspapper. Ställ åt sidan så länge.
Kladdkakan
- Tänd grillen.
- Tärna baconet fint och stekt det knaprigt i en stekpanna. Lägg det på ett hushållspapper. Spara fettet.
- Bryn smöret tills det är ljusbrunt. Häll upp i en skål. Rör ner baconfettet
- Bryt ner chokladen i fettet och rör tills allt är smält.
- Tillsätt bacon och chokladfettet och vänd ihop försiktigt.
- Klipp ut ett runt bakplåtspapper lika stort som botten på en gjutjärnspanna. Smörj, lägg i pappret och bröa kanterna med tex mandelmjöl eller pofiber.
- Häll i smeten, strö över ½ dl hackade glittriga mandlar.
- Grädda på grillen, min grill blev idag 125 grader och då fick den gå 15 minuter. I 175 grader blir det ca 6 minuter. Kakan ska vara riktigt kladdig i mitten.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!