Porchetta är en klassisk italiensk maträtt som det finns många varianter på hur man gör och vad man rullar in i den, det här är min grillade version av fläsksida utan svål med bacon och örter.
En lyxigare variant är att ha fläsksida med svål som blir krispig på utsidan av fläskrullen.
Det går även bra att göra porchetta av fläskkarré.
Jag serverar gärna porchettan i tjocka skivor med en chilistark tomatsås och en god fänkålssallad.
Recept och bilder är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/
Skär ett djupt snitt från långsidan av fläsket men inte helt igenom och vik ut till en stor platt köttskiva.
Salta köttet på båda sidorna och lägg ut baconskivorna på köttet.
Strö ut örterna jämt över baconskivorna.
Rulla ihop köttet, från långsidan om du vill ha en lite längre smalare rulle, från kortsidan för att få en bastant tjock rulle.
Bind upp rullen med steksnöre.
Bäst blir porchettan om man grillar den indirekt i klotgrill eller på ett snurrande rotisserispett (om man har).
Det går även bra att tillaga i vanlig ugn men i det här receptet grillar vi.
Försök få till mellan 150-200 grader i grillen och låt porchettan tillagas till innertemperatur 75-80 grader.
Det kan ta olika lång tid beroende på hur tjock din rulle är.
En långsmal porchetta kan ta 1,5-2 timmar.
En tjock porchetta kan ta 2-4 timmar.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Skär ett djupt snitt från långsidan av fläsket men inte helt igenom och vik ut till en stor platt köttskiva.
Salta köttet på båda sidorna och lägg ut baconskivorna på köttet.
Strö ut örterna jämt över baconskivorna.
Rulla ihop köttet, från långsidan om du vill ha en lite längre smalare rulle, från kortsidan för att få en bastant tjock rulle.
Bind upp rullen med steksnöre.
Bäst blir porchettan om man grillar den indirekt i klotgrill eller på ett snurrande rotisserispett (om man har).
Det går även bra att tillaga i vanlig ugn men i det här receptet grillar vi.
Försök få till mellan 150-200 grader i grillen och låt porchettan tillagas till innertemperatur 75-80 grader.
Det kan ta olika lång tid beroende på hur tjock din rulle är.
En långsmal porchetta kan ta 1,5-2 timmar.
En tjock porchetta kan ta 2-4 timmar.