Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Porchetta är en klassisk italiensk maträtt som det finns många varianter på hur man gör och vad man rullar in i den, det här är…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)
ANNONS
cooked_user_7403SkapareAmonazonFörberedelse30 minTillagning2 timTotalt2 tim 30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Porchetta är en klassisk italiensk maträtt som det finns många varianter på hur man gör och vad man rullar in i den, det här är min grillade version av fläsksida utan svål med bacon och örter.
En lyxigare variant är att ha fläsksida med svål som blir krispig på utsidan av fläskrullen.
Det går även bra att göra porchetta av fläskkarré.

Jag serverar gärna porchettan i tjocka skivor med en chilistark tomatsås och en god fänkålssallad.

Recept och bilder är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
Porchetta
 2 kg Fläsksida
 1 Kruka timjan (klippt)
 2 msk Salvia (klippt)
 2 Kvistar rosmarin
 1,50 deciliter Persilja (grovhackad)
 1 msk Salt

 

Gör så här:

Förbered rullen
1

Skär ett djupt snitt från långsidan av fläsket men inte helt igenom och vik ut till en stor platt köttskiva.

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

2

Salta köttet på båda sidorna och lägg ut baconskivorna på köttet.

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

3

Strö ut örterna jämt över baconskivorna.

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

4

Rulla ihop köttet, från långsidan om du vill ha en lite längre smalare rulle, från kortsidan för att få en bastant tjock rulle.
Bind upp rullen med steksnöre.

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

Grilla
5

Bäst blir porchettan om man grillar den indirekt i klotgrill eller på ett snurrande rotisserispett (om man har).
Det går även bra att tillaga i vanlig ugn men i det här receptet grillar vi.
Försök få till mellan 150-200 grader i grillen och låt porchettan tillagas till innertemperatur 75-80 grader.
Det kan ta olika lång tid beroende på hur tjock din rulle är.
En långsmal porchetta kan ta 1,5-2 timmar.
En tjock porchetta kan ta 2-4 timmar.

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Porchetta
 2 kg Fläsksida
 1 Kruka timjan (klippt)
 2 msk Salvia (klippt)
 2 Kvistar rosmarin
 1,50 deciliter Persilja (grovhackad)
 1 msk Salt

Instruktioner

Förbered rullen
1

Skär ett djupt snitt från långsidan av fläsket men inte helt igenom och vik ut till en stor platt köttskiva.

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

2

Salta köttet på båda sidorna och lägg ut baconskivorna på köttet.

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

3

Strö ut örterna jämt över baconskivorna.

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

4

Rulla ihop köttet, från långsidan om du vill ha en lite längre smalare rulle, från kortsidan för att få en bastant tjock rulle.
Bind upp rullen med steksnöre.

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

Grilla
5

Bäst blir porchettan om man grillar den indirekt i klotgrill eller på ett snurrande rotisserispett (om man har).
Det går även bra att tillaga i vanlig ugn men i det här receptet grillar vi.
Försök få till mellan 150-200 grader i grillen och låt porchettan tillagas till innertemperatur 75-80 grader.
Det kan ta olika lång tid beroende på hur tjock din rulle är.
En långsmal porchetta kan ta 1,5-2 timmar.
En tjock porchetta kan ta 2-4 timmar.

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)
Profilbild för Amonazon

Recept av: AmonazonEdman

LCHF sedan jan 2015 Laktosfritt jan 2016 Karragenanfritt juli 2017 Mamma Matte Maka Stockholm Sweden

Visa alla recept från AmonazonEdman Hemsida

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida