Grillad spetskål

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 4 röster - Betygsätt

Grillad spetskål är helt otroligt gott och väldigt enkelt att göra. Man kan självklart använda annan kål om man vill, men jag tycker att spetskålen…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Grillad spetskål
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Beskrivning - Information

Grillad spetskål är helt otroligt gott och väldigt enkelt att göra.
Man kan självklart använda annan kål om man vill, men jag tycker att spetskålen är riktigt god och sen är den ju vacker med.

Ett tips är att grilla citronen lite, så får den helt magiskt god smak.

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 st Spetskål (helt huvud)
 Riven/hackad vitlök
 Riven parmesan
 Pressad citron
 Hackad persilja
 Smält smör

Gör så här:

1

Dela spetskålen i fyra klyftor.

2

Salta och peppra.

3

Blanda olivolja med vitlök och häll detta över kålen.

4

Lägg på grillen. Har du gasolgrill så kör på du på låg värme så det inte bränner direkt. Kör du kol så lägger du de på indirekt värme.

5

Vänd på kålen lite då och då, så att du får en jämn och fin grillyta. Lite kommer säkert att bli bränt, men det gör inte så mycket. Det kan man ta bort sen om man vill.

Grillad spetskål

6

Pensla på lite smält smör några gånger under grillningen.

7

När kålen är mjuk och har fått fin färg lägger du upp den på ett serveringsfat.
Pressa lite citron över, riv parmesanost och strö hackad persilja över.

Grillad spetskål

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Spetskål (helt huvud)
 Riven/hackad vitlök
 Riven parmesan
 Pressad citron
 Hackad persilja
 Smält smör

Instruktioner

1

Dela spetskålen i fyra klyftor.

2

Salta och peppra.

3

Blanda olivolja med vitlök och häll detta över kålen.

4

Lägg på grillen. Har du gasolgrill så kör på du på låg värme så det inte bränner direkt. Kör du kol så lägger du de på indirekt värme.

5

Vänd på kålen lite då och då, så att du får en jämn och fin grillyta. Lite kommer säkert att bli bränt, men det gör inte så mycket. Det kan man ta bort sen om man vill.

Grillad spetskål

6

Pensla på lite smält smör några gånger under grillningen.

7

När kålen är mjuk och har fått fin färg lägger du upp den på ett serveringsfat.
Pressa lite citron över, riv parmesanost och strö hackad persilja över.

Grillad spetskål

Grillad spetskål

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida