Grillad spetskål

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 4 röster - Betygsätt

Är du på jakt efter det ultimata tillbehöret till goda köttbitar? Då är det dags för dig att testa grillad spetskål. Denna otroligt goda grönsak…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Grillad spetskål

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Är du på jakt efter det ultimata tillbehöret till goda köttbitar? Då är det dags för dig att testa grillad spetskål. Denna otroligt goda grönsak med mild kålsmak gör sig ypperlig på tallriken när den har fått gå några minuter på grillen.

Grillad spetskål är helt otroligt gott och dessutom väldigt enkelt att tillaga. Låt mig presentera ett av de enklaste recepten du kan hitta.

Har du inte någon grill, så kan du istället göra spetskål i ugn som är magiskt gott det med.

Innehållsförteckning

  1. Härliga smakrika ingredienser
  2. Vad ska jag servera till?
  3. Näringsvärde
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

ANNONS


Man kan självklart använda annan kål om man vill, men jag tycker att spetskål är riktigt god och sen är den ju vacker med. Det sägs ju trots allt att man äter med ögonen.

Härliga smakrika ingredienser

Till mitt recept på grillad spetskål behöver du spetskål, citron, vitlök, olivolja, parmesan, persilja och smör. Helt enkelt ingredienser som du oftast redan har hemma. Det är smaker som tillsammans bilder en riktigt härlig smaksensation. Kålens goda smak förhöjs nämligen när du kombinerar den med citron, vitlök och persilja. Ett tips är att grilla citronen lite, då får den helt magiskt god smak.

Kålen är riktigt enkel att tillaga och sköter sig nästan helt själv. Det enda du behöver göra är att vända på den då och då. Du kan alltså passa på att grilla goda köttbitar samtidigt som du grillar kålen.

Vill du testa att smaksätta kålen med nya smaker? Då kan jag bland annat tipsa om att smula fetaost över kålen och toppa den med pinjenötter. Du kan även testa olika torkade eller färska örter samt ringla över en god soja för extra smak.

ANNONS


Vad ska jag servera till grillad spetskål?

Om du har veganer eller vegetarianer i familjen så går det bra att servera grillad spetskål som huvudrätt med goda tillbehör. För dig som äter LCHF så är möjligheterna oändliga. Du kan passa på att servera kålen till grillade köttbitar, ugnsbakade kycklingklubbor, feta såser och schyssta sallader. Kålen passar helt enkelt till det mesta, precis som brysselkål, broccoli och vitkål.

Näringsvärde

Visste du om att grillad spetskål har ett bra näringsvärde? Du får rikt med vitaminer och mineraler när du äter denna kålsort, bland annat C-vitamin och järn.

Just spetskål är precis som vitkål ett riktigt bra alternativ för dig som vill minska ner på mängden kolhydrater i kosten.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 st Spetskål (helt huvud)
 Riven/hackad vitlök
 Pressad citron
 Hackad persilja
 Smält smör
ANNONS

 

Gör så här:

1

Dela spetskålen i fyra klyftor.

2

Salta och peppra.

3

Blanda olivolja med vitlök och häll detta över kålen.

4

Lägg på grillen. Har du gasolgrill så kör på du på låg värme så det inte bränner direkt. Kör du kol så lägger du de på indirekt värme.

5

Vänd på kålen lite då och då, så att du får en jämn och fin grillyta. Lite kommer säkert att bli bränt, men det gör inte så mycket. Det kan man ta bort sen om man vill.

Grillad spetskål

6

Pensla på lite smält smör några gånger under grillningen.

7

När kålen är mjuk och har fått fin färg lägger du upp den på ett serveringsfat.
Pressa lite citron över, riv parmesanost och strö hackad persilja över.

Grillad spetskål

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Spetskål (helt huvud)
 Riven/hackad vitlök
 Pressad citron
 Hackad persilja
 Smält smör

Instruktioner

1

Dela spetskålen i fyra klyftor.

2

Salta och peppra.

3

Blanda olivolja med vitlök och häll detta över kålen.

4

Lägg på grillen. Har du gasolgrill så kör på du på låg värme så det inte bränner direkt. Kör du kol så lägger du de på indirekt värme.

5

Vänd på kålen lite då och då, så att du får en jämn och fin grillyta. Lite kommer säkert att bli bränt, men det gör inte så mycket. Det kan man ta bort sen om man vill.

Grillad spetskål

6

Pensla på lite smält smör några gånger under grillningen.

7

När kålen är mjuk och har fått fin färg lägger du upp den på ett serveringsfat.
Pressa lite citron över, riv parmesanost och strö hackad persilja över.

Grillad spetskål

Grillad spetskål
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida