Grillad zucchini är ett helt fantastiskt gott och lättlagat tillbehör som passar bra till det mesta egentligen. Du kan ha det till kött, fisk, kyckling eller så äter du det bara som det är på en stor härlig buffé.
Det som är härligt med detta receptet, är att du kan variera smakerna genom att byta ut örterna mot andra goda örter, eller så tillsätter du lite andra kryddor. Tillagningssättet är samma ändå.
Receptet är beräknat på cirka ½ zucchini per person, men det beror ju helt och hållet på storleken. Men, utgå från standardstorlek som man brukar köpa i affären.
Grillad zucchini passar perfekt med till exempel grekiska kycklingspett eller helgrillad fläskfilé.
Tänd grillen enligt din grills instruktioner.
Skiva upp zucchinin i cirka 0,5-1 cm tjocka skivor. Du kan antingen skiva dom på längden, eller tvärs över så att du får runda bitar, det är helt upp till dig.
Blanda ihop olivolja, rödvinsvinäger, vitlökspulver, basilika, rivet skal av ½ citron, salt och peppar i en bunke.
Blanda ner zucchinin i marinaden och blanda runt ordentligt så att all zucchini får marinad på sig.
Se till att du har en riktigt varm grill och ett rengjort galler.
Lägg på zucchinin på grillen på direkt värme och grilla 2-3 minuter på varje sida. Du ska få fina grillränder på zucchinin.
När zucchinin mjuknat men ändå har lite tuggmotstånd är den klar.
Lägg upp på ett fat direkt och pressa lite citron över och strö över lite färska örter.
Servera direkt!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Tänd grillen enligt din grills instruktioner.
Skiva upp zucchinin i cirka 0,5-1 cm tjocka skivor. Du kan antingen skiva dom på längden, eller tvärs över så att du får runda bitar, det är helt upp till dig.
Blanda ihop olivolja, rödvinsvinäger, vitlökspulver, basilika, rivet skal av ½ citron, salt och peppar i en bunke.
Blanda ner zucchinin i marinaden och blanda runt ordentligt så att all zucchini får marinad på sig.
Se till att du har en riktigt varm grill och ett rengjort galler.
Lägg på zucchinin på grillen på direkt värme och grilla 2-3 minuter på varje sida. Du ska få fina grillränder på zucchinin.
När zucchinin mjuknat men ändå har lite tuggmotstånd är den klar.
Lägg upp på ett fat direkt och pressa lite citron över och strö över lite färska örter.
Servera direkt!