Grillade färsbiffar

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Dessa grillade färsbiffarna blev helt enkelt magiskt goda och var väldigt enkla att göra. När jag stod hemma med ett paket nötfärs, så klurade jag…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Grillade färsbiffar | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning10 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Dessa grillade färsbiffarna blev helt enkelt magiskt goda och var väldigt enkla att göra.

När jag stod hemma med ett paket nötfärs, så klurade jag på vad jag skulle göra. Min första tanke var att göra klassiska pannbiffar med gräddsås och pressgurka, eller att göra mina goda köttfärsbiffar med lökskysås.
Men, sommar som det är, så kände jag för att grilla lite och då fick det bli att hitta på något nytt recept och då blev det dessa grillade färsbiffarna.

Vi serverade det hela med en god sallad och sedan en klassisk tzatziki till.

Men, det finns ju otroligt mycket annat man kan ha till som passar bra. Coleslaw eller Baba Ganoush skulle passa riktigt bra till.

När det kommer till valet av köttfärs, så behöver man inte använda nötfärs, utan du kan givetvis använda lammfärs, blandfärs eller kanske viltfärs av något slag. Men om du använder någon viltfärs så kan det vara bra att blanda med lite fläskfärs för att det inte ska bli så torrt.

I färsen så hade jag även i ett gäng med färska örter som jag odlar i trädgården och när det kommer till val av örter så kan du välja lite själv. Jag tog en blandning av bladpersilja, oregano, mynta och basilika.

Vilken typ av grill du ska använda, det lämnar jag helt utan några som helst rekommendationer. Själv så grillar jag oftast på vår gasolgrill (Broil King Baron 590) som jag är otroligt nöjd med. Men, du kan grilla på gasolgrill, kolgrill eller elgrill om du vill. Det är ju helt upp till dina egna preferenser.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 800 g NötfärsEller någon annan färs som du tycker om.
 1 st Ägg
 2 msk Lökpulver
 0,50 dl Pofiber
 2 msk Tamarisoja
 Skalet av 1 citron
 1 tsk Sambal oelek
 1 dl Turkisk yoghurt
 1 tsk Örtsalt
 2 msk Kalvfond, koncentrerad
 1 msk Pressad citron
 1 dl Färska örterTill exempel persilja, basilika, oregano, timjan, mynta
Du behöver
 MatberedareEller en stor bunke att blanda färsen i.
 Grill
 Kniv
 Skärbräda

 

Gör så här:

1

Tänd grillen i god tid, speciellt om du ska grilla med kol som tar lite längre tid att få igång.

2

Lägg alla ingredienser i en matberedare eller om du blandar för hand i en stor bunke.

Blanda runt till en jämn färs.

Grillade färsbiffar | LCHF-arkivet

3

Gör ett stekprov av en liten klick färs. Detta för att avgöra om det behövs lite mer salt eller annan smaksättning.

4

Forma lagom stora biffar och lägg på ett fat eller en tallrik.

Grillade färsbiffar | LCHF-arkivet

5

Lägg biffarna på grillen på direkt värme och grilla några minuter tills du har fått ett fint grillmönster.

Vänd på dom och sänk värmen lite. Om du grillar på kol så kan du lägga biffarna på indirekt värme.

Grillade färsbiffar | LCHF-arkivet

6

Grilla biffarna tills dom är genomgrillade.

7

Lägg upp på fat och servera direkt med goda tillbehör.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g NötfärsEller någon annan färs som du tycker om.
 1 st Ägg
 2 msk Lökpulver
 0,50 dl Pofiber
 2 msk Tamarisoja
 Skalet av 1 citron
 1 tsk Sambal oelek
 1 dl Turkisk yoghurt
 1 tsk Örtsalt
 2 msk Kalvfond, koncentrerad
 1 msk Pressad citron
 1 dl Färska örterTill exempel persilja, basilika, oregano, timjan, mynta
Du behöver
 MatberedareEller en stor bunke att blanda färsen i.
 Grill
 Kniv
 Skärbräda

Instruktioner

1

Tänd grillen i god tid, speciellt om du ska grilla med kol som tar lite längre tid att få igång.

2

Lägg alla ingredienser i en matberedare eller om du blandar för hand i en stor bunke.

Blanda runt till en jämn färs.

Grillade färsbiffar | LCHF-arkivet

3

Gör ett stekprov av en liten klick färs. Detta för att avgöra om det behövs lite mer salt eller annan smaksättning.

4

Forma lagom stora biffar och lägg på ett fat eller en tallrik.

Grillade färsbiffar | LCHF-arkivet

5

Lägg biffarna på grillen på direkt värme och grilla några minuter tills du har fått ett fint grillmönster.

Vänd på dom och sänk värmen lite. Om du grillar på kol så kan du lägga biffarna på indirekt värme.

Grillade färsbiffar | LCHF-arkivet

6

Grilla biffarna tills dom är genomgrillade.

7

Lägg upp på fat och servera direkt med goda tillbehör.

Grillade färsbiffar
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida