Dessa grillade färsbiffarna blev helt enkelt magiskt goda och var väldigt enkla att göra.
När jag stod hemma med ett paket nötfärs, så klurade jag på vad jag skulle göra. Min första tanke var att göra klassiska pannbiffar med gräddsås och pressgurka, eller att göra mina goda köttfärsbiffar med lökskysås.
Men, sommar som det är, så kände jag för att grilla lite och då fick det bli att hitta på något nytt recept och då blev det dessa grillade färsbiffarna.
Vi serverade det hela med en god sallad och sedan en klassisk tzatziki till.
Men, det finns ju otroligt mycket annat man kan ha till som passar bra. Coleslaw eller Baba Ganoush skulle passa riktigt bra till.
När det kommer till valet av köttfärs, så behöver man inte använda nötfärs, utan du kan givetvis använda lammfärs, blandfärs eller kanske viltfärs av något slag. Men om du använder någon viltfärs så kan det vara bra att blanda med lite fläskfärs för att det inte ska bli så torrt.
I färsen så hade jag även i ett gäng med färska örter som jag odlar i trädgården och när det kommer till val av örter så kan du välja lite själv. Jag tog en blandning av bladpersilja, oregano, mynta och basilika.
Vilken typ av grill du ska använda, det lämnar jag helt utan några som helst rekommendationer. Själv så grillar jag oftast på vår gasolgrill (Broil King Baron 590) som jag är otroligt nöjd med. Men, du kan grilla på gasolgrill, kolgrill eller elgrill om du vill. Det är ju helt upp till dina egna preferenser.
Tänd grillen i god tid, speciellt om du ska grilla med kol som tar lite längre tid att få igång.
Lägg alla ingredienser i en matberedare eller om du blandar för hand i en stor bunke.
Blanda runt till en jämn färs.
Gör ett stekprov av en liten klick färs. Detta för att avgöra om det behövs lite mer salt eller annan smaksättning.
Forma lagom stora biffar och lägg på ett fat eller en tallrik.
Lägg biffarna på grillen på direkt värme och grilla några minuter tills du har fått ett fint grillmönster.
Vänd på dom och sänk värmen lite. Om du grillar på kol så kan du lägga biffarna på indirekt värme.
Grilla biffarna tills dom är genomgrillade.
Lägg upp på fat och servera direkt med goda tillbehör.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Tänd grillen i god tid, speciellt om du ska grilla med kol som tar lite längre tid att få igång.
Lägg alla ingredienser i en matberedare eller om du blandar för hand i en stor bunke.
Blanda runt till en jämn färs.
Gör ett stekprov av en liten klick färs. Detta för att avgöra om det behövs lite mer salt eller annan smaksättning.
Forma lagom stora biffar och lägg på ett fat eller en tallrik.
Lägg biffarna på grillen på direkt värme och grilla några minuter tills du har fått ett fint grillmönster.
Vänd på dom och sänk värmen lite. Om du grillar på kol så kan du lägga biffarna på indirekt värme.
Grilla biffarna tills dom är genomgrillade.
Lägg upp på fat och servera direkt med goda tillbehör.