Grillade kycklingspett
2
Innehåll
Grillade kycklingspett tycker jag är otroligt gott. Jag väljer helst majskyckling då, för den är bra mycket mer mör och smakrik. Absolut helst lårfilén, annars bröstfilén.
Marinaden som jag använder här, den är som en allroundmarinad och funkar till det mesta.
Servera gärna min supergoda chimichurri till med.
OBS! Om du använder grillspett av trä, se till att blötlägga dem en timme innan först så de inte brinner upp på grillen.
Total tid: 35 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
Kött
- 1 kg kycklingfilé
Marinad
- 1 msk dijonsenap
- 2 tsk tomatpuré
- 3 msk tamarisoja
- 2 msk rödvinsvinäger
- 4 msk olivolja
- 2 krm Rökt paprika
- 1 tsk malen spiskummin
- 4 st vitlöksklyftor Rivna/hackade
- 1 tsk sambal oelek
- 1 krm nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Skär kycklingen i ganska stora bitar. Tänk cirka 6 bitar på en hel bröstfilé.
- Blanda ihop övriga ingredienser i en skål.
- Lägg kycklingen i en plastpåse och slå marinaden över. Knyt ihop och knåda påsen så att marinaden fördelas över kycklingen. Låt marinera minst en timme.
- Fördela kycklingen på dina grillspett. Det räcker till cirka 4 spett.
- Grilla tills köttet är genomstekt och servera direkt!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!