Grillade kycklingspett tycker jag är otroligt gott. Jag väljer helst majskyckling då, för den är bra mycket mer mör och smakrik. Absolut helst lårfilén, annars bröstfilén.
Marinaden som jag använder här, den är som en allroundmarinad och funkar till det mesta.
Servera gärna min supergoda chimichurri till med.
OBS! Om du använder grillspett av trä, se till att blötlägga dem en timme innan först så de inte brinner upp på grillen.
Skär kycklingen i ganska stora bitar. Tänk cirka 6 bitar på en hel bröstfilé.
Blanda ihop övriga ingredienser i en skål.
Lägg kycklingen i en plastpåse och slå marinaden över. Knyt ihop och knåda påsen så att marinaden fördelas över kycklingen. Låt marinera minst en timme.
Fördela kycklingen på dina grillspett. Det räcker till cirka 4 spett.
Grilla tills köttet är genomstekt och servera direkt!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär kycklingen i ganska stora bitar. Tänk cirka 6 bitar på en hel bröstfilé.
Blanda ihop övriga ingredienser i en skål.
Lägg kycklingen i en plastpåse och slå marinaden över. Knyt ihop och knåda påsen så att marinaden fördelas över kycklingen. Låt marinera minst en timme.
Fördela kycklingen på dina grillspett. Det räcker till cirka 4 spett.
Grilla tills köttet är genomstekt och servera direkt!