Grillade kycklingspett

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Grillade kycklingspett tycker jag är otroligt gott. Jag väljer helst majskyckling då, för den är bra mycket mer mör och smakrik. Absolut helst lårfilén, annars…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Grillade kycklingspett
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Grillade kycklingspett tycker jag är otroligt gott. Jag väljer helst majskyckling då, för den är bra mycket mer mör och smakrik. Absolut helst lårfilén, annars bröstfilén.

Marinaden som jag använder här, den är som en allroundmarinad och funkar till det mesta.

Servera gärna min supergoda chimichurri till med.

OBS! Om du använder grillspett av trä, se till att blötlägga dem en timme innan först så de inte brinner upp på grillen.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Kött
Marinad
 2 msk Rödvinsvinäger
 4 msk Olivolja
 2 krm Rökt paprikapulver
 4 Vitlöksklyftor (pressade)
 1 krm Svartpeppar (nymalen)

 

Gör så här:

1

Skär kycklingen i ganska stora bitar. Tänk cirka 6 bitar på en hel bröstfilé.

3

Blanda ihop övriga ingredienser i en skål.

5

Lägg kycklingen i en plastpåse och slå marinaden över. Knyt ihop och knåda påsen så att marinaden fördelas över kycklingen. Låt marinera minst en timme.

7

Fördela kycklingen på dina grillspett. Det räcker till cirka 4 spett.

9

Grilla tills köttet är genomstekt och servera direkt!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Kött
Marinad
 2 msk Rödvinsvinäger
 4 msk Olivolja
 2 krm Rökt paprikapulver
 4 Vitlöksklyftor (pressade)
 1 krm Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Skär kycklingen i ganska stora bitar. Tänk cirka 6 bitar på en hel bröstfilé.

3

Blanda ihop övriga ingredienser i en skål.

5

Lägg kycklingen i en plastpåse och slå marinaden över. Knyt ihop och knåda påsen så att marinaden fördelas över kycklingen. Låt marinera minst en timme.

7

Fördela kycklingen på dina grillspett. Det räcker till cirka 4 spett.

9

Grilla tills köttet är genomstekt och servera direkt!

Grillade kycklingspett
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida