Grillade morötter
Grillade morötter är ett helt magiskt gott tillbehör för dig som äter lite mer åt det liberala hållet inom lchf.
Att morötter är en rotfrukt, det gör inget om du läser detta inlägget: Rotfrukter och lchf.
Att passa på att grilla tillbehören när man ändå har tänt upp grillen, det tycker jag är smidigt och smart.
Sen så skadar det ju inte att det är otroligt gott med.
Detta kan man göra med egentligen vilka rotfrukter som helst och det går att variera smaksättningen hur mycket som helst med.
Jag skriver inga mått, för det behövs inte, utan man tar så mycket som man känner för.
Ett tips, grilla citronen med genom att dela den på mitten och sen grilla den på fruktsidan tills den har fått fin grillfärg. Det är magiskt gott att droppa över sen.
Ska det vara helt vegetariskt, skippa parmesanosten.
Ingredienser
Instruktioner
- Om morötterna ser tråkiga ut i skalet, så skala de, men det är mycket nyttigare att behålla skalet på då det sitter massor av nyttigheter i just skalet. Om det är grova morötter, så dela de på längden till lagom tjocklek. De ska inte vara för tunna, för då kommer de att brännas på grillen.
- Lägg nu morötterna på grillen på låg värme. Om du grillar med kol, så lägg de indirekt, dvs lite vid sidan av glödbädden. Vänd på de lite då och då och grilla tills det att de har fått vacker färg och är al dente, dvs att det finns en liten ”kärna” i mitten med lite tuggmotstånd. Dock inte knaprigt hård.
- Lägg upp de på ett serveringsfat, pressa citron (gärna grillad) över, strö riven parmesanost och hackad persilja över. Toppa med lite flingsalt och servera direkt.