En bit grillad oxfilé kan nog vara något av det absolut godaste man kan äta, iaf om det är en bit oxfilé av hög kvalitet. Köper man svensk oxfilé, då får man oftast riktigt gott och bra kött. Något som är otroligt viktigt att tänka på när man skall tillaga kött, är att låta det ligga framme i rumstemperatur en bra tid innan man skall tillaga det. Jag brukar ta fram mitt kött minst ett par timmar innan det skall tillagas, för att det skall bli rumstempererat. Sen när man grillar så skall man se till att ha riktigt hög värme och det går alldeles utmärkt att använda sig av en grillpanna på spisen om man vill, men då bör det vara en grillpanna som är av gjutjärn för att kunna hålla en bra värmenivå. Räkna med cirka 200 gram kött per person. På bilden är köttet serverat med rotsaksgratäng och grönpepparsås.
Ta fram köttet i god tid och skär bort hinnor som inte skall vara med.
Stycka upp i lagom stora medaljonger, räkna på två per person ungefär.
Salta och peppra och gnid in med lite olja. Låt stå i några minuter.
Lägg på köttet på en riktigt het panna och grilla några minuter på varje sida. Vill du ha ett fint rutmönster så vänder du köttet ett kvarts varv efter ett tag.
När köttet är stekt till lagom temperatur, så låter du det vila några minuter på en tallrik innan du serverar det.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Ta fram köttet i god tid och skär bort hinnor som inte skall vara med.
Stycka upp i lagom stora medaljonger, räkna på två per person ungefär.
Salta och peppra och gnid in med lite olja. Låt stå i några minuter.
Lägg på köttet på en riktigt het panna och grilla några minuter på varje sida. Vill du ha ett fint rutmönster så vänder du köttet ett kvarts varv efter ett tag.
När köttet är stekt till lagom temperatur, så låter du det vila några minuter på en tallrik innan du serverar det.