Denna enkla och läckra grilloljan är det perfekta komplementet till dina favoritgrillade rätter. Med naturliga ingredienser och utan tillsatser kan du njuta av den autentiska smaken av grillat utan att kompromissa med din hälsa. Följ detta recept för att skapa din egen grillolja som du kan använda på din grillfest eller bara för att addera smak till dina vardagliga måltider.
Pensla grilloljan på kött, grönsaker eller fisk under tiden du grillar. Om du vill ha extra mycket smak så kan du använda grilloljan som marinad.
En annan marinad som jag kan rekommendera, det är min goda allroundmarinad som passar jättebra till fläskkött och kyckling.
Detta receptet ger ungefär en halv liter grillolja.
Förvara oljan i kylskåpet mellan användningar för att hålla den fräsch längre.
Ta ut oljan några minuter före användning för att den ska få rumstemperatur igen.
Denna hemlagade grilloljan är ett fantastiskt tillskott till din matlagningsarsenal. Den ger en härlig smak och arom till dina grillade rätter och är helt fri från tillsatser. Ge dina grillade måltider en extra kärleksfull touch med denna enkla och naturliga grillolja!
Recept från Sockertjocken
Hacka lök och vitlök. Skär ner chilin i bitar.
Ta även bort kärnorna ur chilifrukten om du vill ha en kärnfri grillolja. Jag personligen tycker att dom ger smak och hetta, så för min del får dom gärna stanna kvar.
Placera dem i en mixer och mixa tills det blir en jämn blandning.
Tillsätt kryddor och tomatpuré och mixa ytterligare en stund. Tillsätt olja, vatten och tamarisoja och blanda mixa till en jämn konsistens.
Voilà!
Färdigt på mindre än 10 minuter! Häll över i en flaska och förvara i kylskåpet. Denna olja fungerar också utmärkt som marinad.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Hacka lök och vitlök. Skär ner chilin i bitar.
Ta även bort kärnorna ur chilifrukten om du vill ha en kärnfri grillolja. Jag personligen tycker att dom ger smak och hetta, så för min del får dom gärna stanna kvar.
Placera dem i en mixer och mixa tills det blir en jämn blandning.
Tillsätt kryddor och tomatpuré och mixa ytterligare en stund. Tillsätt olja, vatten och tamarisoja och blanda mixa till en jämn konsistens.
Voilà!
Färdigt på mindre än 10 minuter! Häll över i en flaska och förvara i kylskåpet. Denna olja fungerar också utmärkt som marinad.