Grillolja

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Denna enkla och läckra grilloljan är det perfekta komplementet till dina favoritgrillade rätter. Med naturliga ingredienser och utan tillsatser kan du njuta av den autentiska…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Grillolja | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Denna enkla och läckra grilloljan är det perfekta komplementet till dina favoritgrillade rätter. Med naturliga ingredienser och utan tillsatser kan du njuta av den autentiska smaken av grillat utan att kompromissa med din hälsa. Följ detta recept för att skapa din egen grillolja som du kan använda på din grillfest eller bara för att addera smak till dina vardagliga måltider.

Pensla grilloljan på kött, grönsaker eller fisk under tiden du grillar. Om du vill ha extra mycket smak så kan du använda grilloljan som marinad.

Ingredienser för att skapa denna enkla men goda grilloljan.

En annan marinad som jag kan rekommendera, det är min goda allroundmarinad som passar jättebra till fläskkött och kyckling.

Detta receptet ger ungefär en halv liter grillolja.
Förvara oljan i kylskåpet mellan användningar för att hålla den fräsch längre.

Ta ut oljan några minuter före användning för att den ska få rumstemperatur igen.

Denna hemlagade grilloljan är ett fantastiskt tillskott till din matlagningsarsenal. Den ger en härlig smak och arom till dina grillade rätter och är helt fri från tillsatser. Ge dina grillade måltider en extra kärleksfull touch med denna enkla och naturliga grillolja!

Recept från Sockertjocken

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 2,50 deciliter Rapsolja
 2 deciliter Vatten
 30 g Gul lökCirka ½ lök.
 1 st Röd chili
 1 msk Curry
 1 msk Rökt paprika
 1 msk Salt
 1 msk Tomatpuré
 1 msk Tamarisoja
 Nymalen svartpepparNågra varv på pepparkvarnen.
Du behöver

 

Gör så här:

1

Hacka lök och vitlök. Skär ner chilin i bitar.

Ta även bort kärnorna ur chilifrukten om du vill ha en kärnfri grillolja. Jag personligen tycker att dom ger smak och hetta, så för min del får dom gärna stanna kvar.

2

Placera dem i en mixer och mixa tills det blir en jämn blandning.

3

Tillsätt kryddor och tomatpuré och mixa ytterligare en stund. Tillsätt olja, vatten och tamarisoja och blanda mixa till en jämn konsistens.

4

Voilà!
Färdigt på mindre än 10 minuter! Häll över i en flaska och förvara i kylskåpet. Denna olja fungerar också utmärkt som marinad.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2,50 deciliter Rapsolja
 2 deciliter Vatten
 30 g Gul lökCirka ½ lök.
 1 st Röd chili
 1 msk Curry
 1 msk Rökt paprika
 1 msk Salt
 1 msk Tomatpuré
 1 msk Tamarisoja
 Nymalen svartpepparNågra varv på pepparkvarnen.
Du behöver

Instruktioner

1

Hacka lök och vitlök. Skär ner chilin i bitar.

Ta även bort kärnorna ur chilifrukten om du vill ha en kärnfri grillolja. Jag personligen tycker att dom ger smak och hetta, så för min del får dom gärna stanna kvar.

2

Placera dem i en mixer och mixa tills det blir en jämn blandning.

3

Tillsätt kryddor och tomatpuré och mixa ytterligare en stund. Tillsätt olja, vatten och tamarisoja och blanda mixa till en jämn konsistens.

4

Voilà!
Färdigt på mindre än 10 minuter! Häll över i en flaska och förvara i kylskåpet. Denna olja fungerar också utmärkt som marinad.

Grillolja
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida