Grönkålssallad med citron och parmesanost

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Denna grönkålssallad med citron och parmesanost är en riktigt god och lättlagad sallad som du kan servera till det mesta. En väldigt fräsch och god…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Grönkålssallad med citron och parmesanost
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning5 minTotalt15 min

Beskrivning - Information

Denna grönkålssallad med citron och parmesanost är en riktigt god och lättlagad sallad som du kan servera till det mesta.
En väldigt fräsch och god sallad helt enkelt.

Receptinspiration: Köket.se

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 2 l Grönkål (rensad och riven i bitar)
 1,50 st Citron
 3 deciliter Riven parmesanost
 1 dl Olivolja
 1 stor vitlöksklyfta
 Några droppar tabasco
 Salt
 Nymalen svartpeppar
 Lite rostade solrosfrön

Gör så här:

1

Riv skalet från halva citronen och pressa saften ur hela.

2

Blanda alla ingredienser utom grönkålen och solrosfröna i en mixer/matberedare och mixa ihop till en slät fin dressing.
Smaka av så den är lagom kryddad.

3

Häll dressingen över grönkålen och blanda ordentligt. Massera grönkålen så den mjuknar lite och får smak av den goda dressingen.
Ställ in i kylen 1-2 timmar innan servering.
Toppa med lite rostade solrosfrön precis innan servering.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 l Grönkål (rensad och riven i bitar)
 1,50 st Citron
 3 deciliter Riven parmesanost
 1 dl Olivolja
 1 stor vitlöksklyfta
 Några droppar tabasco
 Salt
 Nymalen svartpeppar
 Lite rostade solrosfrön

Instruktioner

1

Riv skalet från halva citronen och pressa saften ur hela.

2

Blanda alla ingredienser utom grönkålen och solrosfröna i en mixer/matberedare och mixa ihop till en slät fin dressing.
Smaka av så den är lagom kryddad.

3

Häll dressingen över grönkålen och blanda ordentligt. Massera grönkålen så den mjuknar lite och får smak av den goda dressingen.
Ställ in i kylen 1-2 timmar innan servering.
Toppa med lite rostade solrosfrön precis innan servering.

Grönkålssallad med citron och parmesanost

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida