Grönsaksomelett är en av det absolut enklaste och bästa saker som man kan göra om man vill rensa ut kylen lite på ingredienser. Den här typen av omelett gör jag ofta, då det är så lättlagat och gott. På bilden så har jag serverat det med lite tzatziki.
Grönsakerna som jag har i receptet är bara en variant på omelett, du kan fritt välja det du har hemma och svänga ihop din egen rensakylenomelett.
Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Fräs dem i olivoljan. Krydda med lite örtsalt och nymalen svartpeppar.
Vispa ihop ägg, grädde och smulad fetaost. Blanda ner lite svartpeppar och den hackade oreganon.
Slå på äggsmeten på grönsakerna och rör om lite.
Ställ in stekpannan i ugnen på 200 grader tills det att den har stelnat helt.
Ta ut och servera direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Fräs dem i olivoljan. Krydda med lite örtsalt och nymalen svartpeppar.
Vispa ihop ägg, grädde och smulad fetaost. Blanda ner lite svartpeppar och den hackade oreganon.
Slå på äggsmeten på grönsakerna och rör om lite.
Ställ in stekpannan i ugnen på 200 grader tills det att den har stelnat helt.
Ta ut och servera direkt.