Grönsaksomelett

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Grönsaksomelett är en av det absolut enklaste och bästa saker som man kan göra om man vill rensa ut kylen lite på ingredienser. Den här…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Grönsaksomelett
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

Beskrivning - Information

Grönsaksomelett är en av det absolut enklaste och bästa saker som man kan göra om man vill rensa ut kylen lite på ingredienser. Den här typen av omelett gör jag ofta, då det är så lättlagat och gott. På bilden så har jag serverat det med lite tzatziki.

Grönsakerna som jag har i receptet är bara en variant på omelett, du kan fritt välja det du har hemma och svänga ihop din egen rensakylenomelett.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 100 g Zucchini
 30 g lök
 50 g Morot
 125 g Fetaost
 1/2 dl Hackad oregano (färsk)
 50 g Blomkål
 10 g Vitlök
ANNONS

 

Gör så här:

1

Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Fräs dem i olivoljan. Krydda med lite örtsalt och nymalen svartpeppar.

2

Vispa ihop ägg, grädde och smulad fetaost. Blanda ner lite svartpeppar och den hackade oreganon.

3

Slå på äggsmeten på grönsakerna och rör om lite.

4

Ställ in stekpannan i ugnen på 200 grader tills det att den har stelnat helt.

5

Ta ut och servera direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 100 g Zucchini
 30 g lök
 50 g Morot
 125 g Fetaost
 1/2 dl Hackad oregano (färsk)
 50 g Blomkål
 10 g Vitlök

Instruktioner

1

Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Fräs dem i olivoljan. Krydda med lite örtsalt och nymalen svartpeppar.

2

Vispa ihop ägg, grädde och smulad fetaost. Blanda ner lite svartpeppar och den hackade oreganon.

3

Slå på äggsmeten på grönsakerna och rör om lite.

4

Ställ in stekpannan i ugnen på 200 grader tills det att den har stelnat helt.

5

Ta ut och servera direkt.

Grönsaksomelett
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida