Grönsaksröra (Ratatouille)

0
Innehåll
En dag när jag hade massor av grönsaker i kylen som såg lite
vissna ut kom jag på att man kan ju göra en grönsaksröra av den,
med inspiration av en klassisk Ratatouille.
Men, med tanke på att det inte är en riktigt Ratatouille, så får
den heta grönsaksröra istället, men den smakar precis lika
gott.
När det gäller grönsakerna så kan du variera lite i innehållet baserat på vad du har för grönsaker hemma eller tycker om.
Total tid:
1 timme
35 minuter
Servings: 8
Ingredienser
- 150 g Rödlök
- 400 g Aubergine
- 5 Vitlöksklyftor
- 150 g Blomkål
- 200 g Broccoli
- 200 g Vitkål
- 2 msk Tomatpuré
- 3 dl Vitt vin
- 1 tsk Timjan, torkad
- 1 tsk Rosmarin, torkad
- 800 g Finkrossade tomater
- 3 tsk Örtsalt
- nymalen svartpeppar
- 3 msk Olivolja
Instructions
- Hacka lök och vitlök grovt.
- Skär alla andra grönsaker i lagom stora bitar, det är lite ditt egna smak och tycke som avgör, beroende på om du tycker om större eller mindre bitar i din grönsaksröra.
- Fräs löken och vitlöken i hälften av oljan.
- Tillsätt resten av oljan och tillsätt övriga grönsaker och kryddorna (vänta med tomatkrossen). Låt allt fräsa ihop några minuter.
- Tillsätt vin och tomater.
- Koka upp och låt allt stå och puttra minst en timme.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!