Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Grönsaksröra (Ratatouille)

Inga röster än
Grönsaksröra (Ratatouille)

En dag när jag hade massor av grönsaker i kylen som såg lite vissna ut kom jag på att man kan ju göra en grönsaksröra av den, med inspiration av en klassisk Ratatouille.
Men, med tanke på att det inte är en riktigt Ratatouille, så får den heta grönsaksröra istället, men den smakar precis lika gott.

När det gäller grönsakerna så kan du variera lite i innehållet baserat på vad du har för grönsaker hemma eller tycker om.

Total tid: 1 timme 35 minuter
Servings: 8
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instructions

  • Hacka lök och vitlök grovt.
  • Skär alla andra grönsaker i lagom stora bitar, det är lite ditt egna smak och tycke som avgör, beroende på om du tycker om större eller mindre bitar i din grönsaksröra.
  • Fräs löken och vitlöken i hälften av oljan.
  • Tillsätt resten av oljan och tillsätt övriga grönsaker och kryddorna (vänta med tomatkrossen). Låt allt fräsa ihop några minuter.
    Blandade grönsaker som paprika, broccoli, blomkål och aubergine i en kastrull med en svart slev.
  • Tillsätt vin och tomater.
  • Koka upp och låt allt stå och puttra minst en timme.
  • Smaka av med salt och peppar och servera!
    En skiva av kött serverad med sås och grönsaker på en blå tallrik.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.