Grönsaksröra (Ratatouille)

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En dag när jag hade massor av grönsaker i kylen som såg lite vissna ut kom jag på att man kan ju göra en grönsaksröra…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Grönsaksröra (Ratatouille)
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning1 tim 15 minTotalt1 tim 35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En dag när jag hade massor av grönsaker i kylen som såg lite vissna ut kom jag på att man kan ju göra en grönsaksröra av den, med inspiration av en klassisk Ratatouille.
Men, med tanke på att det inte är en riktigt Ratatouille, så får den heta grönsaksröra istället, men den smakar precis lika gott.

När det gäller grönsakerna så kan du variera lite i innehållet baserat på vad du har för grönsaker hemma eller tycker om.

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 150 g Rödlök
 400 g Aubergine
 150 g Blomkål
 200 g Broccoli
 200 g Vitkål
 2 msk Tomatpuré
 3 deciliter Vitt vin
 3 tsk Örtsalt
 3 msk Olivolja

 

Gör så här:

1

Hacka lök och vitlök grovt.

2

Skär alla andra grönsaker i lagom stora bitar, det är lite ditt egna smak och tycke som avgör, beroende på om du tycker om större eller mindre bitar i din grönsaksröra.

3

Fräs löken och vitlöken i hälften av oljan.

4

Tillsätt resten av oljan och tillsätt övriga grönsaker och kryddorna (vänta med tomatkrossen).
Låt allt fräsa ihop några minuter.

Grönsaksröra (Ratatouille)

5

Tillsätt vin och tomater.

6

Koka upp och låt allt stå och puttra minst en timme.

7

Smaka av med salt och peppar och servera!

Grönsaksröra (Ratatouille)

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 150 g Rödlök
 400 g Aubergine
 150 g Blomkål
 200 g Broccoli
 200 g Vitkål
 2 msk Tomatpuré
 3 deciliter Vitt vin
 3 tsk Örtsalt
 3 msk Olivolja

Instruktioner

1

Hacka lök och vitlök grovt.

2

Skär alla andra grönsaker i lagom stora bitar, det är lite ditt egna smak och tycke som avgör, beroende på om du tycker om större eller mindre bitar i din grönsaksröra.

3

Fräs löken och vitlöken i hälften av oljan.

4

Tillsätt resten av oljan och tillsätt övriga grönsaker och kryddorna (vänta med tomatkrossen).
Låt allt fräsa ihop några minuter.

Grönsaksröra (Ratatouille)

5

Tillsätt vin och tomater.

6

Koka upp och låt allt stå och puttra minst en timme.

7

Smaka av med salt och peppar och servera!

Grönsaksröra (Ratatouille)

Grönsaksröra (Ratatouille)
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida