Grönsakstårta
![Grönsakstårta Grönsakstårta](https://www.lchfarkivet.se/wp-content/uploads/2018/01/LCHF-recept-gronsakstarta-4.jpg)
9
Innehåll
Det här är ett recept på grönsakstårta som funkar som tillbehör till kött/fisk eller varför inte ha den på en buffé.
Ett otroligt enkelt recept som smakar fantastiskt gott. Dessutom något man kan förbereda dagen innan utan några som helst problem.
Grönsakerna som är i kan man variera lite hur man vill. Det går att använda andra grönsaker, bara slutmängden blir densamma.
På bilden är det serverat med min supergoda whisky- och pepparsås samt lammrostbiff.
Total tid:
1 timme
15 minuter
Portioner: 8
Ingredienser
Instruktioner
- Riv alla grönsaker grovt utom purjolöken och tomaterna som di strimlar fint istället. Riv/hacka/pressa vitlöken med.
- Fräs grönsakerna i olivolja så de blir mjuka (al dente). Ställ åt sidan och låt svalna.
- Ta en springform och lägg dubbla bakplåtspapper i den. Häll i smeten i formen.
- Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 50 minuter tills det att den satt sig helt i mitten.
- Ta ut och servera direkt om du skall ha den som varmt tillbehör eller så låter du den svalna och serverar den kall senare.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!