Grönsakstårta

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Det här är ett recept på grönsakstårta som funkar som tillbehör till kött/fisk eller varför inte ha den på en buffé. Ett otroligt enkelt recept…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Grönsakstårta | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse25 minTillagning50 minTotalt1 tim 15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Det här är ett recept på grönsakstårta som funkar som tillbehör till kött/fisk eller varför inte ha den på en buffé.

Ett otroligt enkelt recept som smakar fantastiskt gott. Dessutom något man kan förbereda dagen innan utan några som helst problem.

Grönsakerna som är i kan man variera lite hur man vill. Det går att använda andra grönsaker, bara slutmängden blir densamma.

På bilden är det serverat med min supergoda whisky- och pepparsås samt lammrostbiff.

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 150 g morot
 150 g palsternacka
 150 g rotselleri
 150 g broccoli
 150 g blomkål
 75 g purjolök
 15 g vitlök
 5 st ägg
 5 st soltorkade tomater i olja
 1/2 dl olivolja
 2 nypa svartpeppar (nymalen)

 

Gör så här:

1

Riv alla grönsaker grovt utom purjolöken och tomaterna som di strimlar fint istället. Riv/hacka/pressa vitlöken med.

3

Fräs grönsakerna i olivolja så de blir mjuka (al dente). Ställ åt sidan och låt svalna.

5

Blanda under tiden ihop ägg, smetana, parmesan och salt och peppar i en stor bunke. Blanda ner grönsakerna i smeten. Smaka av med salt och peppar så att det smakar ok.

7

Ta en springform och lägg dubbla bakplåtspapper i den. Häll i smeten i formen.

9

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 50 minuter tills det att den satt sig helt i mitten.

11

Ta ut och servera direkt om du skall ha den som varmt tillbehör eller så låter du den svalna och serverar den kall senare.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 150 g morot
 150 g palsternacka
 150 g rotselleri
 150 g broccoli
 150 g blomkål
 75 g purjolök
 15 g vitlök
 5 st ägg
 5 st soltorkade tomater i olja
 1/2 dl olivolja
 2 nypa svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Riv alla grönsaker grovt utom purjolöken och tomaterna som di strimlar fint istället. Riv/hacka/pressa vitlöken med.

3

Fräs grönsakerna i olivolja så de blir mjuka (al dente). Ställ åt sidan och låt svalna.

5

Blanda under tiden ihop ägg, smetana, parmesan och salt och peppar i en stor bunke. Blanda ner grönsakerna i smeten. Smaka av med salt och peppar så att det smakar ok.

7

Ta en springform och lägg dubbla bakplåtspapper i den. Häll i smeten i formen.

9

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 50 minuter tills det att den satt sig helt i mitten.

11

Ta ut och servera direkt om du skall ha den som varmt tillbehör eller så låter du den svalna och serverar den kall senare.

Grönsakstårta
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida