Det här är ett recept på grönsakstårta som funkar som tillbehör till kött/fisk eller varför inte ha den på en buffé.
Ett otroligt enkelt recept som smakar fantastiskt gott. Dessutom något man kan förbereda dagen innan utan några som helst problem.
Grönsakerna som är i kan man variera lite hur man vill. Det går att använda andra grönsaker, bara slutmängden blir densamma.
På bilden är det serverat med min supergoda whisky- och pepparsås samt lammrostbiff.
Riv alla grönsaker grovt utom purjolöken och tomaterna som di strimlar fint istället. Riv/hacka/pressa vitlöken med.
Fräs grönsakerna i olivolja så de blir mjuka (al dente). Ställ åt sidan och låt svalna.
Ta en springform och lägg dubbla bakplåtspapper i den. Häll i smeten i formen.
Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 50 minuter tills det att den satt sig helt i mitten.
Ta ut och servera direkt om du skall ha den som varmt tillbehör eller så låter du den svalna och serverar den kall senare.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Riv alla grönsaker grovt utom purjolöken och tomaterna som di strimlar fint istället. Riv/hacka/pressa vitlöken med.
Fräs grönsakerna i olivolja så de blir mjuka (al dente). Ställ åt sidan och låt svalna.
Ta en springform och lägg dubbla bakplåtspapper i den. Häll i smeten i formen.
Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 50 minuter tills det att den satt sig helt i mitten.
Ta ut och servera direkt om du skall ha den som varmt tillbehör eller så låter du den svalna och serverar den kall senare.
Maria Granqvist says:
Går det att frysa den?
Aleksandra says:
Verkar som att det kan smaka gott :-). Är det strikt LCHF recept eller? Anges ej mängd kolhydrater.