Hoppa till innehåll
Open navigation

Grönsakstimbal

4 av 24 röster
Sparat av: st
Grönsakstimbal
Grönsakstimbal är ju något som du kan använda som ett tillbehör till en köttbit, eller varför inte kalla på en buffé? Det som är den absolut härligaste grejen med grönsakstimbaler är att du kan variera det hur mycket som helst. Använd olika sorters grönsaker, olika sorters ost eller olika smaksättning och kryddning.De här kan du även göra i förväg och sedan bara värma upp försiktigt när det väl är dags att använda de.Jag använde en form som ger 12 muffins och man äter 1-2 stycken per person, beroende på vad man har till.
4 av 24 röster
Sparat av: st
Portioner: 6
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Riv grönsakerna grovt. Använd gärna en matberedare om du har.
  • Fräs grönsakerna i smöret tills de mjuknat lite, de ska fortfarande ha lite kärna. Använd gärna en kastrull.
    Grönsakstimbal
  • Dra kastrullen från värmen och tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Smörj en muffinsplåt med ordentligt med smör eller olja.
  • Fördela “smeten” i formen.
  • Ställ in i ugnen och grädda de i cirka 30 minuter.
  • Ta ut de och låt de svalna lite innan du försiktigt försöker att få ut de ur formen. Servera direkt med vad du nu skall ha till.
    Grönsakstimbal
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg