Grönsakstimbal är ju något som du kan använda som ett tillbehör till en köttbit, eller varför inte kalla på en buffé?
Det som är den absolut härligaste grejen med grönsakstimbaler är att du kan variera det hur mycket som helst. Använd olika sorters grönsaker, olika sorters ost eller olika smaksättning och kryddning.
De här kan du även göra i förväg och sedan bara värma upp försiktigt när det väl är dags att använda de.
Jag använde en form som ger 12 muffins och man äter 1-2 stycken per person, beroende på vad man har till.
Sätt ugnen på 150 grader.
Riv grönsakerna grovt. Använd gärna en matberedare om du har.
Fräs grönsakerna i smöret tills de mjuknat lite, de ska fortfarande ha lite kärna. Använd gärna en kastrull.
Dra kastrullen från värmen och tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.
Smörj en muffinsplåt med ordentligt med smör eller olja.
Fördela "smeten" i formen.
Ställ in i ugnen och grädda de i cirka 30 minuter.
Ta ut de och låt de svalna lite innan du försiktigt försöker att få ut de ur formen.
Servera direkt med vad du nu skall ha till.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Riv grönsakerna grovt. Använd gärna en matberedare om du har.
Fräs grönsakerna i smöret tills de mjuknat lite, de ska fortfarande ha lite kärna. Använd gärna en kastrull.
Dra kastrullen från värmen och tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.
Smörj en muffinsplåt med ordentligt med smör eller olja.
Fördela "smeten" i formen.
Ställ in i ugnen och grädda de i cirka 30 minuter.
Ta ut de och låt de svalna lite innan du försiktigt försöker att få ut de ur formen.
Servera direkt med vad du nu skall ha till.
Monika Sundström says:
Kan man frysa dessa?
LCHF-arkivet says:
Dom går absolut att frysa in, men blir kanske lite vattniga när man tinar upp dom.