Grönsakstimbal

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 23 röster - Betygsätt

Grönsakstimbal är ju något som du kan använda som ett tillbehör till en köttbit, eller varför inte kalla på en buffé? Det som är den…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Grönsakstimbal
ANNONS
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning35 minTotalt50 min

Beskrivning - Information

Grönsakstimbal är ju något som du kan använda som ett tillbehör till en köttbit, eller varför inte kalla på en buffé?
Det som är den absolut härligaste grejen med grönsakstimbaler är att du kan variera det hur mycket som helst. Använd olika sorters grönsaker, olika sorters ost eller olika smaksättning och kryddning.

De här kan du även göra i förväg och sedan bara värma upp försiktigt när det väl är dags att använda de.

Jag använde en form som ger 12 muffins och man äter 1-2 stycken per person, beroende på vad man har till.

ANNONS

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 150 g Palsternacka
 100 g Morot
 150 g Broccoli
 50 g Purjolök
 50 g Smör
 2 deciliter Grädde
 150 g Västerbottensost
 3 Ägg
ANNONS

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 150 grader.

2

Riv grönsakerna grovt. Använd gärna en matberedare om du har.

3

Fräs grönsakerna i smöret tills de mjuknat lite, de ska fortfarande ha lite kärna. Använd gärna en kastrull.

Grönsakstimbal

4

Dra kastrullen från värmen och tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.

5

Smaka av med salt och peppar.

6

Smörj en muffinsplåt med ordentligt med smör eller olja.

7

Fördela "smeten" i formen.

8

Ställ in i ugnen och grädda de i cirka 30 minuter.

9

Ta ut de och låt de svalna lite innan du försiktigt försöker att få ut de ur formen.
Servera direkt med vad du nu skall ha till.

Grönsakstimbal

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 23

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 150 g Palsternacka
 100 g Morot
 150 g Broccoli
 50 g Purjolök
 50 g Smör
 2 deciliter Grädde
 150 g Västerbottensost
 3 Ägg

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 150 grader.

2

Riv grönsakerna grovt. Använd gärna en matberedare om du har.

3

Fräs grönsakerna i smöret tills de mjuknat lite, de ska fortfarande ha lite kärna. Använd gärna en kastrull.

Grönsakstimbal

4

Dra kastrullen från värmen och tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.

5

Smaka av med salt och peppar.

6

Smörj en muffinsplåt med ordentligt med smör eller olja.

7

Fördela "smeten" i formen.

8

Ställ in i ugnen och grädda de i cirka 30 minuter.

9

Ta ut de och låt de svalna lite innan du försiktigt försöker att få ut de ur formen.
Servera direkt med vad du nu skall ha till.

Grönsakstimbal

Grönsakstimbal

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida