Grova baguetter

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 6 röster - Betygsätt

Dessa fantastiska grova baguetter är inte speciellt svåra att baka och de är riktigt goda. De får en lite hård skorpa dessutom vilket är en…

Läs mer 7 kommentarer Skriv ut
Grova baguetter
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning1 timTotalt1 tim 10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Dessa fantastiska grova baguetter är inte speciellt svåra att baka och de är riktigt goda.
De får en lite hård skorpa dessutom vilket är en sak som jag vet att många saknar.

Vill du inte göra baguetter så kan du

Recept och bild: https://lavkarbomedhanne.blogg.no/, https://www.instagram.com/lavkarbomedhanne/

Kategori

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 30 g Linfrön
 40 g Sesammjöl
 1 tsk Xanthangummi
 5 msk Fiberhusk
 3 msk Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Salt
 1 msk Sukrin Gold
 4 deciliter Kokande vatten
 3 Äggvitor
 1 Äggula till pensling
 Sesamfrön att toppa med

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 170 grader, över/undervärme.

2

Blanda alla de torra ingredienserna.

3

Blanda ner äggvitan i de torra ingredienserna.

4

Vispa nu allt med elvisp samtidigt som du tillsätter det kokande vattnet och äppelcidervinägern.

5

När du har fått en deg av det hela så kan du ta upp degen och knåda den lite med händerna.

6

Dela upp degen i fyra lika stora bitar och gör avlånga baguetter av dem.
Om du vill så kan du även göra frallor, då kan du göra ungefär 8 stycken.
Lägg de på en plåt med bakplåtspapper.

7

Blanda äggulan med en liten skvätt vatten och pensla bröden. Strö lite sesamfrön på toppen.

8

Grädda på nedre valsen i cirka 50-60 minuter.

9

Ta ut och låt svalna lite på galler.
Servera sedan eller frys in till senare.

Grova baguetter

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.7 / 5. Antal röster: 6

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 30 g Linfrön
 40 g Sesammjöl
 1 tsk Xanthangummi
 5 msk Fiberhusk
 3 msk Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Salt
 1 msk Sukrin Gold
 4 deciliter Kokande vatten
 3 Äggvitor
 1 Äggula till pensling
 Sesamfrön att toppa med

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 170 grader, över/undervärme.

2

Blanda alla de torra ingredienserna.

3

Blanda ner äggvitan i de torra ingredienserna.

4

Vispa nu allt med elvisp samtidigt som du tillsätter det kokande vattnet och äppelcidervinägern.

5

När du har fått en deg av det hela så kan du ta upp degen och knåda den lite med händerna.

6

Dela upp degen i fyra lika stora bitar och gör avlånga baguetter av dem.
Om du vill så kan du även göra frallor, då kan du göra ungefär 8 stycken.
Lägg de på en plåt med bakplåtspapper.

7

Blanda äggulan med en liten skvätt vatten och pensla bröden. Strö lite sesamfrön på toppen.

8

Grädda på nedre valsen i cirka 50-60 minuter.

9

Ta ut och låt svalna lite på galler.
Servera sedan eller frys in till senare.

Grova baguetter

Grova baguetter
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida