Grova baguetter
1
Innehåll
Dessa fantastiska grova baguetter är inte speciellt svåra att baka och de är riktigt goda.
De får en lite hård skorpa dessutom vilket är en sak som jag vet att många saknar.
Vill du inte göra baguetter så kan du
Recept och bild: https://lavkarbomedhanne.blogg.no/, https://www.instagram.com/lavkarbomedhanne/
Total tid: 1 timme 10 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 70 g Mandelmjöl
- 30 g Linfrön
- 40 g Sesammjöl
- 30 g Pumpafrön (malda)
- 1 tsk Xanthangummi
- 5 msk Fiberhusk
- 3 msk Pofiber
- 2 tsk Bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 tsk Äppelcidervinäger
- 1 msk Sukrin Gold
- 4 dl Kokande vatten
- 3 Äggvitor
- 1 Äggula till pensling
- Sesamfrön att toppa med
Instruktioner
- Sätt ugnen på 170 grader, över/undervärme.
- Blanda alla de torra ingredienserna.
- Blanda ner äggvitan i de torra ingredienserna.
- Vispa nu allt med elvisp samtidigt som du tillsätter det kokande vattnet och äppelcidervinägern.
- När du har fått en deg av det hela så kan du ta upp degen och knåda den lite med händerna.
- Dela upp degen i fyra lika stora bitar och gör avlånga baguetter av dem. Om du vill så kan du även göra frallor, då kan du göra ungefär 8 stycken. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda äggulan med en liten skvätt vatten och pensla bröden. Strö lite sesamfrön på toppen.
- Grädda på nedre valsen i cirka 50-60 minuter.
- Ta ut och låt svalna lite på galler. Servera sedan eller frys in till senare.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!