Dessa fantastiska grova baguetter är inte speciellt svåra att baka och de är riktigt goda.
De får en lite hård skorpa dessutom vilket är en sak som jag vet att många saknar.
Vill du inte göra baguetter så kan du
Recept och bild: https://lavkarbomedhanne.blogg.no/, https://www.instagram.com/lavkarbomedhanne/
Sätt ugnen på 170 grader, över/undervärme.
Blanda alla de torra ingredienserna.
Blanda ner äggvitan i de torra ingredienserna.
Vispa nu allt med elvisp samtidigt som du tillsätter det kokande vattnet och äppelcidervinägern.
När du har fått en deg av det hela så kan du ta upp degen och knåda den lite med händerna.
Dela upp degen i fyra lika stora bitar och gör avlånga baguetter av dem.
Om du vill så kan du även göra frallor, då kan du göra ungefär 8 stycken.
Lägg de på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda äggulan med en liten skvätt vatten och pensla bröden. Strö lite sesamfrön på toppen.
Grädda på nedre valsen i cirka 50-60 minuter.
Ta ut och låt svalna lite på galler.
Servera sedan eller frys in till senare.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 170 grader, över/undervärme.
Blanda alla de torra ingredienserna.
Blanda ner äggvitan i de torra ingredienserna.
Vispa nu allt med elvisp samtidigt som du tillsätter det kokande vattnet och äppelcidervinägern.
När du har fått en deg av det hela så kan du ta upp degen och knåda den lite med händerna.
Dela upp degen i fyra lika stora bitar och gör avlånga baguetter av dem.
Om du vill så kan du även göra frallor, då kan du göra ungefär 8 stycken.
Lägg de på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda äggulan med en liten skvätt vatten och pensla bröden. Strö lite sesamfrön på toppen.
Grädda på nedre valsen i cirka 50-60 minuter.
Ta ut och låt svalna lite på galler.
Servera sedan eller frys in till senare.
Kristin Vedin says:
Vad kan man ta istället för xanthangummi
Kristina,Supporter says:
Består inte Pofiber av potatis ?
Potatis blir stärkelse som blir socker. Ju !
LCHF-arkivet says:
Det består av potatisfibrer, vilket inte omvandlas till stärkelse. Det innehåller fortfarande en del kolhydrater, men väger extremt lite, så ett par matskedar blir inte mycket kolhydrater.
Pofiber är en helt ok grej att använda inom lchf.
Simon says:
Varför ser man inte bilderna. Kan bara se vissa bilder
Kersti says:
Varför i gram ???
Annette Karlsson Soltun says:
Guarkärnmjöl ska ha samma egenskaper
Jessica Johansson says:
Vad kan man använda istället för sesammjöl?