Gubbröra

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 5 röster - Betygsätt

Gubbröra är ju en sådan sak som väldigt många tycker är supergott till påsk och midsommar. Men, den innehåller ju potatis, så det faller ju…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Gubbröra
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Beskrivning - Information

Gubbröra är ju en sådan sak som väldigt många tycker är supergott till påsk och midsommar. Men, den innehåller ju potatis, så det faller ju bort och det kvittar att man har kall kokt potatis i, för det påverkar inte något alls som många kanske tror.
Det enda med kall kokt potatis är att GI-värdet är lägre, men mängden kolhydrater är fortfarande lika många.
Men, för att ersätta potatisen, så kan man använda lite zucchini som blir riktigt gott!

Sen så är det ju matjessill som man använder, och den har ju en del socker i sig. Men, det man kan göra om man verkligen vill jaga kolhydrater är att man sköljer av sillbitarna lite så man får bort en del av lagen. Det är valfritt att göra.

Men, nu har du möjligheten att göra en egen god gubbröra i alla fall som är helt ok för dig som äter LCHF eller keto.

Servera den gärna på en bit fröknäcke.

ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 200 g Zucchini
 2 Ägg, hårdkokta och kalla
 200 g Matjesill (1 burk)
 1 dl Smetana
 2 msk Finskuren gräslök
 2 msk Hackad dill
 2 msk Finhackad rödlök
 Nymalen svartpeppar
ANNONS

Gör så här:

Förberedelse
1

Om du inte har kokat äggen, så gör det och låt de svalna.
Hacka de sedan.

2

Skala bort det yttersta på zucchinin så att du har en vit zucchini istället.
Dela på längden och ta bort kärnhuset.

3

Tärna upp i cirka ½ cm stora tärningar.

4

Fräs zucchinin lätt i lite smör så att den blir lite mjuk. Dock ska den inte vara helt mjuk, utan mer al dente.

5

Ställ åt sidan och låt kallna helt.

6

Låt matjessillen rinna av och tärna den fint.

Montering
7

Blanda ihop majonnäs, smetana, dill och gräslök.

8

Vänd ner ägg, zucchini och sill.

9

Smaka av med salt och peppar.

10

Låt stå kallt minst några timmar innan du serverar den.

11

Servera gubbröran på en bit fröknäcke eller varför inte på en skiva gott lchf-bröd?

Gubbröra

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 5

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g Zucchini
 2 Ägg, hårdkokta och kalla
 200 g Matjesill (1 burk)
 1 dl Smetana
 2 msk Finskuren gräslök
 2 msk Hackad dill
 2 msk Finhackad rödlök
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

Förberedelse
1

Om du inte har kokat äggen, så gör det och låt de svalna.
Hacka de sedan.

2

Skala bort det yttersta på zucchinin så att du har en vit zucchini istället.
Dela på längden och ta bort kärnhuset.

3

Tärna upp i cirka ½ cm stora tärningar.

4

Fräs zucchinin lätt i lite smör så att den blir lite mjuk. Dock ska den inte vara helt mjuk, utan mer al dente.

5

Ställ åt sidan och låt kallna helt.

6

Låt matjessillen rinna av och tärna den fint.

Montering
7

Blanda ihop majonnäs, smetana, dill och gräslök.

8

Vänd ner ägg, zucchini och sill.

9

Smaka av med salt och peppar.

10

Låt stå kallt minst några timmar innan du serverar den.

11

Servera gubbröran på en bit fröknäcke eller varför inte på en skiva gott lchf-bröd?

Gubbröra

Gubbröra

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

  • Har aldrig sett/ eller gjort ett recept på gubbröra med potatis. Ägg, ansjovis, rödlök och dill that’s all I min gubbröra.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida