Gubbröra är ju en sådan sak som väldigt många tycker är supergott till påsk och midsommar. Men, den innehåller ju potatis, så det faller ju bort och det kvittar att man har kall kokt potatis i, för det påverkar inte något alls som många kanske tror.
Det enda med kall kokt potatis är att GI-värdet är lägre, men mängden kolhydrater är fortfarande lika många.
Men, för att ersätta potatisen, så kan man använda lite zucchini som blir riktigt gott!
Sen så är det ju matjessill som man använder, och den har ju en del socker i sig. Men, det man kan göra om man verkligen vill jaga kolhydrater är att man sköljer av sillbitarna lite så man får bort en del av lagen. Det är valfritt att göra.
Men, nu har du möjligheten att göra en egen god gubbröra i alla fall som är helt ok för dig som äter LCHF eller keto.
Servera den gärna på en bit fröknäcke.
Om du inte har kokat äggen, så gör det och låt de svalna.
Hacka de sedan.
Skala bort det yttersta på zucchinin så att du har en vit zucchini istället.
Dela på längden och ta bort kärnhuset.
Tärna upp i cirka ½ cm stora tärningar.
Fräs zucchinin lätt i lite smör så att den blir lite mjuk. Dock ska den inte vara helt mjuk, utan mer al dente.
Ställ åt sidan och låt kallna helt.
Låt matjessillen rinna av och tärna den fint.
Låt stå kallt minst några timmar innan du serverar den.
Servera gubbröran på en bit fröknäcke eller varför inte på en skiva gott lchf-bröd?
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Om du inte har kokat äggen, så gör det och låt de svalna.
Hacka de sedan.
Skala bort det yttersta på zucchinin så att du har en vit zucchini istället.
Dela på längden och ta bort kärnhuset.
Tärna upp i cirka ½ cm stora tärningar.
Fräs zucchinin lätt i lite smör så att den blir lite mjuk. Dock ska den inte vara helt mjuk, utan mer al dente.
Ställ åt sidan och låt kallna helt.
Låt matjessillen rinna av och tärna den fint.
Låt stå kallt minst några timmar innan du serverar den.
Servera gubbröran på en bit fröknäcke eller varför inte på en skiva gott lchf-bröd?
Monica says:
Har aldrig sett/ eller gjort ett recept på gubbröra med potatis. Ägg, ansjovis, rödlök och dill that’s all I min gubbröra.