Det här är ett LCHF-recept på en kanongod och läcker hallon och chokladparfait som har den goda smaken av hallon och sedan lite krispig choklad dessutom.
Perfekt efterrätt att göra i förväg och sedan servera som efterrätt på en god middag med lite färska bär och vispad grädde.
Recept och bild: Low carb so simple
Blanda ihop hallon och sötning tills det är väl blandat. Ställ åt sidan.
Separera äggen och lägg äggulorna i en skål som du ställer åt sidan så länge.
Vispa äggvitorna tills du har marängaktig konsistens,
Tillsätt äggulorna i grädden och vispa ihop.
Vänd ner hallonen i gräddblandningen, Använd en slickepott för att vända ner dem. Du vill att det skall hållas luftigt, därav att man inte använder vispen.
Vänd även ner den hackade chokladen.
Blanda ihop tills du har en jämn smet.
Vänd ner äggvitorna och blanda ihop till en jämn smet igen.i:9a
Häll upp smeten i en avlång form. Har du en silikonform så är det perfekt, annars kan du klä en vanlig avlång brödform med lite plastfilm och sedan hälla i smeten. Fördela smeten så att det blir en platt yta.i:10a
Ställ i frysen över natten, minst sex timmar tills det att parfaiten har stelnat ordentligt.i:11a
När det är dags för servering tar du fram parfaiten cirka 30 minuter före och låter den stå framme så den för mjukna lite.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop hallon och sötning tills det är väl blandat. Ställ åt sidan.
Separera äggen och lägg äggulorna i en skål som du ställer åt sidan så länge.
Vispa äggvitorna tills du har marängaktig konsistens,
Tillsätt äggulorna i grädden och vispa ihop.
Vänd ner hallonen i gräddblandningen, Använd en slickepott för att vända ner dem. Du vill att det skall hållas luftigt, därav att man inte använder vispen.
Vänd även ner den hackade chokladen.
Blanda ihop tills du har en jämn smet.
Vänd ner äggvitorna och blanda ihop till en jämn smet igen.i:9a
Häll upp smeten i en avlång form. Har du en silikonform så är det perfekt, annars kan du klä en vanlig avlång brödform med lite plastfilm och sedan hälla i smeten. Fördela smeten så att det blir en platt yta.i:10a
Ställ i frysen över natten, minst sex timmar tills det att parfaiten har stelnat ordentligt.i:11a
När det är dags för servering tar du fram parfaiten cirka 30 minuter före och låter den stå framme så den för mjukna lite.