Hallonpaj

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 17 röster - Betygsätt

På sommaren när hallonen mognar så kan en god hallonpaj vara bland det godaste som går att göra. Det här är ett recept på en…

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
Hallonpaj
ANNONS
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Beskrivning - Information

På sommaren när hallonen mognar så kan en god hallonpaj vara bland det godaste som går att göra. Det här är ett recept på en smuldegspaj med hallon som är helt anpassad för oss som äter LCHF eller keto. Den innehåller alltså mindre kolhydrater och dessutom är den sockerfri. I receptet används det istället sötningsmedel.

Innehållsförteckning

  1. En underbar glutenfri smuldeg
  2. Färska eller frusna hallon?
  3. Näringsvärden
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner
ANNONS

Du kan givetvis göra pajen när du vill, den är nämligen så pass god att den kan serveras både på sommaren och på vintern. Men visst är det något speciellt med att äta en nybakad hallonpaj utomhus på sommaren? Om du har saknat det, då får du det bästa LCHF-receptet här och nu!

Mitt recept innehåller en riktigt bra fetthalt och dessutom både protein och förvånansvärt lite kolhydrater. Bättre än så kan det väl knappast bli när vi nämner orden LCHF och dessert i samma mening?

En underbar glutenfri smuldeg

Det här är alltså en paj där vi täcker hallon med en god smuldeg. En klassisk smuldegspaj innehåller ofta både havregryn och vetemjöl. Men givetvis är det här en LCHF-anpassad version och innehåller därför varken mjöl eller gluten.

En god, glutenfri smuldegspaj kan vara svår att hitta. Därför har jag tagit fram det bästa receptet åt dig. Mitt recept innehåller grundingredienserna smör, mandelmjöl och riven kokos. Enklare än så kan det knappast bli. Jag har även tillsatt lite sötningsmedel, vaniljpulver och salt för att få fram en optimal smakupplevelse.

Det bästa av allt är att en smulpaj med hallon är både enkel att göra och dessutom går det fort att grädda den i ugnen. Min hallonpaj blir klar på bara 25 minuter i ugnen. Du kan förbereda den innan dina gäster kommer och sen ställa i den i ugnen när de ringer på dörren.

Färska eller frusna hallon i din hallonpaj?

Den stora frågan är givetvis om du ska använda färska eller frusna hallon i din paj. Vad blir egentligen bäst och godast?

Jag tycker att det funkar lika bra att använda frusna hallon som nyplockade färska hallon. Men visst blir det lite godare med de färska bären. Om du väljer frusna bär så bör du tina dem lite innan. Tänk också på att din paj kan bli lite blötare med frusna bär eftersom de blir vattnigare när de tinar.

Servera hallonpajen med en god vaniljsås eller lite lättvispad vaniljgrädde. Då får du en riktig smakbomb i munnen.

Näringsvärde

Tack vare att den glutenfria hallonpajen inte innehåller något kolhydratrikt vetemjöl så får du en kolhydratssnål LCHF-paj. Vår bild från Kostbevakningen visar att pajen innehåller få kolhydrater per portion. Pajen är nämligen beräknad att räcka till fyra portioner.

En tabell med näringsvärden för denna hallonpaj.

Tack vare det faktum att mandelmjöl och kokosflingor används i smuldegen så får du direkt en hög halt av både fett och protein. Det är alltså perfekt för dig som vill kunna njuta av en god dessert på LCHF men ändå inte tumma på kostens riktlinjer. Även smöret bidrar till att snabbt höja fetthalten i pajen.

ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 250 g Hallon
 50 g Smör
 2 deciliter Mandelmjöl
 3 msk Sötning
 0,50 tsk Vaniljpulver
Förslag på tillbehör
ANNONS

Gör så här:

1

Har du frusna hallon, börja med att låta de tina.

2

Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).

3

Lägg hallonen i botten av en pajform.

Hallonpaj

4

Blanda ihop övriga ingredienser med elvisp eller matberedare. Det ska bli till smulor.

Hallonpaj

5

Fördela smuldegen över hallonen.

Hallonpaj

6

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 25 minuter tills den har fått en vacker färg.
Ta ut och låt svalna lite.

Hallonpaj

7

Servera sedan med vaniljsås eller lättvispad grädde.

Hallonpaj

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 17

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 250 g Hallon
 50 g Smör
 2 deciliter Mandelmjöl
 3 msk Sötning
 0,50 tsk Vaniljpulver
Förslag på tillbehör

Instruktioner

1

Har du frusna hallon, börja med att låta de tina.

2

Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).

3

Lägg hallonen i botten av en pajform.

Hallonpaj

4

Blanda ihop övriga ingredienser med elvisp eller matberedare. Det ska bli till smulor.

Hallonpaj

5

Fördela smuldegen över hallonen.

Hallonpaj

6

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 25 minuter tills den har fått en vacker färg.
Ta ut och låt svalna lite.

Hallonpaj

7

Servera sedan med vaniljsås eller lättvispad grädde.

Hallonpaj

Hallonpaj

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida