Hallonpannacotta på kokosmjölk

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 10 röster - Betygsätt

Delvis inspirerat av ett recept från boken LCHF 2.0 av Anna Hallén & Åse Falkman Fredrikson. Men gjorde om bl.a följande: Färska istället för frysta…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Hallonpannacotta på kokosmjölk
ANNONS
Profilbild för ÅsaSkapareÅsaFörberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Delvis inspirerat av ett recept från boken LCHF 2.0 av Anna Hallén & Åse Falkman Fredrikson. Men gjorde om bl.a följande: Färska istället för frysta bär (dela upp så de fina bären sparas till att lägga hela vid sidan av färdig pannacotta), vaniljpulver istället för vaniljstång, lag till att sila bort kärnorna med finmaskig sil (suveränt bra resultat av just det), ingen sötning i det ursprungliga receptet - sötade dock med stevia, gjorde 6 små portioner istället för 2 stora, den spritsade kokosgrädden var heller inte med i ursprungsreceptet. Publicerade tidigare receptet i min omgjorda form på pot marigolds receptblogg här. Somrig len pannacotta med en ljuvlig smakkombination - helt mejerifri.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 100 g Färska hallon
 1 st skal och saft från lime
 2 st Gelatinblad
 6 droppar Stevia Drops
 3 dl färska blåbär och/eller hallon

 

Gör så här:

1

Vispa samman hallon, kokosmjölk, lime och vaniljpulver i en kastrull, koka upp. Mixa slätt (använde stavmixer), sila bort kärnor med en finmaskig sil och rör ner blötlagda (ca 5 min.) urkramade gelatinblad och stevia.

2

Häll upp smeten i formar (tog mazarinformar blir då ca 6-7 st. små) och låt stå i kylen minst ett dygn. Värm formar lätt, lossa lite runt kanter med tunn kniv och stjälp upp på fat. Spritsa kokosgrädde, lägg blåbär och/eller hallon vid sidan.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.7 / 5. Antal röster: 10

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 100 g Färska hallon
 1 st skal och saft från lime
 2 st Gelatinblad
 6 droppar Stevia Drops
 3 dl färska blåbär och/eller hallon

Instruktioner

1

Vispa samman hallon, kokosmjölk, lime och vaniljpulver i en kastrull, koka upp. Mixa slätt (använde stavmixer), sila bort kärnor med en finmaskig sil och rör ner blötlagda (ca 5 min.) urkramade gelatinblad och stevia.

2

Häll upp smeten i formar (tog mazarinformar blir då ca 6-7 st. små) och låt stå i kylen minst ett dygn. Värm formar lätt, lossa lite runt kanter med tunn kniv och stjälp upp på fat. Spritsa kokosgrädde, lägg blåbär och/eller hallon vid sidan.

Hallonpannacotta på kokosmjölk

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida