Att tillaga halloumi i airfryer var ett riktigt smidigt och gott sätt att tillaga halloumi, eller grillost på.
Normalt sett så brukar jag grilla halloumi, men det är inte alltid man känner för att dra igång grillen för att köra några bitar halloumi, så jag tänkte att det måste ju funka bra att köra i airfryern.
Sagt och gjort.
Resultatet blev toppen!
Jag har testat både med halloumi och med svensk grillost, båda funkade toppen.
Ta ut osten ur förpackningen och torka av den från vatten.
Tillsätt eventuell smaksättning om du vill ha det. Det kan vara gott att mala lite svartpeppar på, eller kanske tillsätta lite torkade örter. Dock så måste du i så fall trycka till kryddorna lite så att dom fastnar.
Lägg osten i korgen på din airfryer.
Om du vill, så kan du självklart skära den i skivor eller stavar, vilket kan vara en bra idé om du ska äta halloumin som snacks. (Ett tips är att doppa halloumistavar i en Baba ganoush, det är magiskt gott!)
Men, ska du äta osten som en måltid med lite goda tillbehör, då tycker jag att det blir bäst om man kör halloumin i hel bit. Då får du en krispig yta och sedan en mjuk kärna.
Tillaga halloumin i airfryern på 200°C i cirka 12-15 minuter. Vänd på osten efter halva tiden ungefär.
Den är klar när den har fått fin färg och krispig yta.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Ta ut osten ur förpackningen och torka av den från vatten.
Tillsätt eventuell smaksättning om du vill ha det. Det kan vara gott att mala lite svartpeppar på, eller kanske tillsätta lite torkade örter. Dock så måste du i så fall trycka till kryddorna lite så att dom fastnar.
Lägg osten i korgen på din airfryer.
Om du vill, så kan du självklart skära den i skivor eller stavar, vilket kan vara en bra idé om du ska äta halloumin som snacks. (Ett tips är att doppa halloumistavar i en Baba ganoush, det är magiskt gott!)
Men, ska du äta osten som en måltid med lite goda tillbehör, då tycker jag att det blir bäst om man kör halloumin i hel bit. Då får du en krispig yta och sedan en mjuk kärna.
Tillaga halloumin i airfryern på 200°C i cirka 12-15 minuter. Vänd på osten efter halva tiden ungefär.
Den är klar när den har fått fin färg och krispig yta.