Världens godaste och enklaste lchf-bröd! Nötfritt, kokosfritt och väldigt kolhydratsnålt. Passar utmärkt på frukostbordet, till lunch, som tillbehör till soppa eller när man bara vill ta en macka i farten.
Sätt ugnen på 200 °c (220°c om du använder en vanlig ugn)
Riv halloumin på den fina sidan av ett rivjärn
Vispa upp 3 ägg och blanda med osten
Rör ner fiberhusken och låt smeten svälla i några minuter
Forma smeten till 6 st "plättar" och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt
Toppa med vallmofrön
Grädda i ca 20 min eller tills de har fått fin färg
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 °c (220°c om du använder en vanlig ugn)
Riv halloumin på den fina sidan av ett rivjärn
Vispa upp 3 ägg och blanda med osten
Rör ner fiberhusken och låt smeten svälla i några minuter
Forma smeten till 6 st "plättar" och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt
Toppa med vallmofrön
Grädda i ca 20 min eller tills de har fått fin färg
Katarina Paulsson says:
Super gott ?
LCHF-arkivet says:
Härligt att höra! Tack för återkopplingen!
Stommis says:
Jättegott men lite omelettlikt.. nu åt jag bara med smör på kanske mer smörgås med pålägg. Gör den helt klart igen🤗
selma says:
detta ska provas!
Ingela says:
Skönt med ett snabbt och enkelt och gott bröd. Ska prova att rosta det imorgon till fruktos, färskt var det super gott med en fin sälta av osten. grymt gott
LCHF-arkivet says:
Vad skoj att du tyckte om det!
Annelie says:
Kan man frysa ned och tina upp?
LCHF-arkivet says:
Oj, jag kan inte svara på det då jag inte har testat, men det borde funka bra. Kan tänka mig att det är kanon att frysa in och sen kasta i brödrosten.
Jocke says:
Hahaha, jag läste ” Kan tänka mig att det är kanon att frysa in och sen kasta PÅ brödrosten.” Fantastisk rolig bild dök upp i huvudet.
För övrigt så
Känns detta som ett bröd jag måste prova någon dag 🙂
Akva says:
Hur mycket ost ? Står inte på recept
LCHF-arkivet says:
200 g står det.
Gun-Britt Gustafsson says:
Snabbt, enkelt och gott! Bakar ut 9 st. Äter en till frukost varje dag, går utmärkt att frysa. Har inte provat att rosta dem.
Kerstin Danckwardt-Lillieström says:
Fantastiskt gott bröd som även passar utmärkt till hamburgerbröd😃
Tina Nicklasson says:
Går det att byta ut fiberhusken mot ngt annat?