Halloumifärsbiffar med gräddig tomatsås

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Saftiga färsbiffar med riven halloumi i smeten som ger god sälta och trevlig konsistens. Den gräddiga tomatsåsen är inte ett måste utan ett förslag på…

Läs mer 5 kommentarer
Halloumifärsbiffar med gräddig tomatsås
cooked_user_7403SkapareAmonazonFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Beskrivning - Information

Saftiga färsbiffar med riven halloumi i smeten som ger god sälta och trevlig konsistens.
Den gräddiga tomatsåsen är inte ett måste utan ett förslag på god sås till biffarna.

Ingredienser

Mängd6 Portioner
Halloumifärsbiffar
 500 g köttfärs
 1/2 gul lök
 1 pkt halloumi
 1 stort ägg
 1 tsk oxfond
 1 nypa vitpeppar
 2 msk smör
Gräddig tomatsås
 1/2 burk krossade tomater
 1/2 dl grädde
 1 tsk hackad basilika
 1 tsk brynt schalottenlöksfond
 1 nypa salt
 vitpeppar
 chilipulver
 1 tsk balsamvinäger

Gör så här:

Halloumifärsbiffar
1

Hacka löken fint.

2

Stek löken mjuk i lite smör, låt svalna.

3

Riv halloumin fint.

4

Blanda den svalnade löken och alla de andra ingredienserna till färssmeten.

5

Provstek en liten biff och smaka av om det behövs mer krydda.

6

Stek 12 små eller 6 stora biffar i smör ca 2 minuter per sida.

Gräddig tomatsås
7

Häll alla ingredienserna till tomatsåsen i en kastrull och låt koka ihop på medel värme i 10-15 minuter.

8

Servera biffarna med såsen och valfri sallad till.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Halloumifärsbiffar
 500 g köttfärs
 1/2 gul lök
 1 pkt halloumi
 1 stort ägg
 1 tsk oxfond
 1 nypa vitpeppar
 2 msk smör
Gräddig tomatsås
 1/2 burk krossade tomater
 1/2 dl grädde
 1 tsk hackad basilika
 1 tsk brynt schalottenlöksfond
 1 nypa salt
 vitpeppar
 chilipulver
 1 tsk balsamvinäger

Instruktioner

Halloumifärsbiffar
1

Hacka löken fint.

2

Stek löken mjuk i lite smör, låt svalna.

3

Riv halloumin fint.

4

Blanda den svalnade löken och alla de andra ingredienserna till färssmeten.

5

Provstek en liten biff och smaka av om det behövs mer krydda.

6

Stek 12 små eller 6 stora biffar i smör ca 2 minuter per sida.

Gräddig tomatsås
7

Häll alla ingredienserna till tomatsåsen i en kastrull och låt koka ihop på medel värme i 10-15 minuter.

8

Servera biffarna med såsen och valfri sallad till.

Halloumifärsbiffar med gräddig tomatsås

Recept av: AmonazonEdman

LCHF sedan jan 2015 Laktosfritt jan 2016 Karragenanfritt juli 2017 Mamma Matte Maka Stockholm Sweden

Visa alla recept från AmonazonEdman Hemsida

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida