Halstrad tonfisk med kapris- och basilikasås

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Jag fick tag i lite tonfisk från fiskhandlaren och kände att jag vill göra en god halstrad tonfisk. Till det så ville jag hålla det…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Halstrad tonfisk med kapris- och basilikasås
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Jag fick tag i lite tonfisk från fiskhandlaren och kände att jag vill göra en god halstrad tonfisk.
Till det så ville jag hålla det mejerifritt, så jag hittade på en otroligt god kapris- och basilikasås.
Sen stekte jag en massa grönsaker till och vips så var det en riktigt god maträtt.
Så, om du får tag i en fin bit tonfisk, så testa att laga detta.

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
Halstrad tonfisk
 2 Portionsbitar färsk tonfisk
 Nymalen svartpeppar
Kapris- och basilikasås
 1 st Lime
 2 msk Kapris
 1 tsk Dijonsenap
 1 dl Olivolja
 1 Stor näve färsk basilika
 1 msk Hackad rödlök

 

Gör så här:

Såsen
1

Vi börjar med att göra såsen, så den är klar.

2

Riv skalet av limen och pressa saften.

3

Lägg alla ingredienser i en matberedare eller mixer och kör tills du har en jämn sås.
Smaka av med salt och peppar.

Tonfisken
4

Salta och peppra fisken.

5

Halstra den snabbt på en tokvarm grill, eller i en tokvarm stekpanna. Använd helst grill då du får en helt annan smakbild.

Fisken ska precis bara få lite färg, men fortfarande vara rå i mitten.

6

Skiva sedan upp tonfisken och servera med såsen och lite goda grönsaker till.

Halstrad tonfisk med kapris- och basilikasås

7

Halstrad tonfisk med kapris- och basilikasås

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Halstrad tonfisk
 2 Portionsbitar färsk tonfisk
 Nymalen svartpeppar
Kapris- och basilikasås
 1 st Lime
 2 msk Kapris
 1 tsk Dijonsenap
 1 dl Olivolja
 1 Stor näve färsk basilika
 1 msk Hackad rödlök

Instruktioner

Såsen
1

Vi börjar med att göra såsen, så den är klar.

2

Riv skalet av limen och pressa saften.

3

Lägg alla ingredienser i en matberedare eller mixer och kör tills du har en jämn sås.
Smaka av med salt och peppar.

Tonfisken
4

Salta och peppra fisken.

5

Halstra den snabbt på en tokvarm grill, eller i en tokvarm stekpanna. Använd helst grill då du får en helt annan smakbild.

Fisken ska precis bara få lite färg, men fortfarande vara rå i mitten.

6

Skiva sedan upp tonfisken och servera med såsen och lite goda grönsaker till.

Halstrad tonfisk med kapris- och basilikasås

7

Halstrad tonfisk med kapris- och basilikasås

Halstrad tonfisk med kapris- och basilikasås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida