Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Halstrad tonfisk med kapris- och basilikasås

Inga röster än
Halstrad tonfisk med kapris- och basilikasås

Jag fick tag i lite tonfisk från fiskhandlaren och kände att jag vill göra en god halstrad tonfisk.
Till det så ville jag hålla det mejerifritt, så jag hittade på en otroligt god kapris- och basilikasås.
Sen stekte jag en massa grönsaker till och vips så var det en riktigt god maträtt.
Så, om du får tag i en fin bit tonfisk, så testa att laga detta.

Total tid: 30 minuter
Portioner: 2
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Halstrad tonfisk

Kapris- och basilikasås

Instruktioner

Såsen

  • Vi börjar med att göra såsen, så den är klar.
  • Riv skalet av limen och pressa saften.
  • Lägg alla ingredienser i en matberedare eller mixer och kör tills du har en jämn sås. Smaka av med salt och peppar.

Tonfisken

  • Salta och peppra fisken.
  • Halstra den snabbt på en tokvarm grill, eller i en tokvarm stekpanna. Använd helst grill då du får en helt annan smakbild.Fisken ska precis bara få lite färg, men fortfarande vara rå i mitten.
  • Skiva sedan upp tonfisken och servera med såsen och lite goda grönsaker till.
    Halstrad tonfisk med kapris- och basilikasås
  • Halstrad tonfisk med kapris- och basilikasås
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg