Halstrad tonfisk med kapris- och basilikasås
0
Jag fick tag i lite tonfisk från fiskhandlaren och kände att jag vill göra en god halstrad tonfisk.
Till det så ville jag hålla det mejerifritt, så jag hittade på en otroligt god kapris- och basilikasås.
Sen stekte jag en massa grönsaker till och vips så var det en riktigt god maträtt.
Så, om du får tag i en fin bit tonfisk, så testa att laga detta.
Total tid: 30 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
Halstrad tonfisk
- 2 Portionsbitar färsk tonfisk
- salt
- nymalen svartpeppar
Kapris- och basilikasås
- 1 st Lime
- 2 msk Kapris
- 1 tsk Dijonsenap
- 0,5 Vitlöksklyfta
- 1 dl Olivolja
- 1 Stor näve färsk basilika
- 1 msk Hackad rödlök
- salt
- Svartpeppar
Instruktioner
Såsen
- Vi börjar med att göra såsen, så den är klar.
- Riv skalet av limen och pressa saften.
- Lägg alla ingredienser i en matberedare eller mixer och kör tills du har en jämn sås. Smaka av med salt och peppar.
Tonfisken
- Salta och peppra fisken.
- Halstra den snabbt på en tokvarm grill, eller i en tokvarm stekpanna. Använd helst grill då du får en helt annan smakbild.Fisken ska precis bara få lite färg, men fortfarande vara rå i mitten.
- Skiva sedan upp tonfisken och servera med såsen och lite goda grönsaker till.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!