Hamburgerdressing utan tillsatt socker

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 3 röster - Betygsätt

En god hamburgerdressing är bland det viktigaste tillbehöret till hamburgare, men tyvärr så innehåller de flesta som man köper färdiga otroligt mycket socker och tillsatser.…

Läs mer 9 kommentarer Skriv ut
Hamburgerdressing utan socker och tillsatser
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

Beskrivning - Information

En god hamburgerdressing är bland det viktigaste tillbehöret till hamburgare, men tyvärr så innehåller de flesta som man köper färdiga otroligt mycket socker och tillsatser.
Jag brukar så gott som alltid göra egen hamburgerdressing som är helt utan tillsatt socker eller onödiga tillsatser.
Om du vill få en lite mer rökig smak kan du använda rökt paprikapulver istället, eller använda chili chipotle.

Innehållsförteckning

  1. Naturligt söt dressing
  2. Goda kryddor
  3. Välj rätt senap
  4. Tips på tillbehör
  5. Ingredienser
  6. Instruktioner
ANNONS


En dressing med naturlig sötma

För dig som äter enligt LCHF finns många alternativ till vanligt socker. När det kommer till hamburgerdressing gillar jag tomatpuré, som både ger naturlig sötma och en touch av ketchup. Någon form av tomat är en klassiker i dressing till hamburgare, för att få den där härligt rosa färgen som vi är vana vid. Det ger ett inbjudande intryck till rätten, som får det att vattnas i munnen! Ketchup är faktiskt inte ett måste, även om det finns en hel del sockerfri ketchup i dagens matbutiker. Se bara till att läsa på förpackningen så att kolhydratsmängden och sockerhalten inte är alltför hög.

Chaffleburgare med hemgjord hamburgerdressing.

Faktum är att en hemmagjord dressing ofta är mycket godare än de produkter du hittar i butiken. Socker och andra tillsatser är helt enkelt överflödiga, enligt mig. Dessutom blir dressingen mycket nyttigare, vilket ju är de främsta målet med en LCHF-diet. I mitt recept på hamburgerdressing ingår även hackad saltgurka. Här finns sockerfria alternativ att tillgå, om du vill undvika socker i möjligaste mån. Saltgurkan ger en härlig syra till dressingen och är faktiskt ett viktigt inslag för att få rätt konsistens.

Smaksätt hamburgerdressingen med goda kryddor

En hamburgerdressing kan smaksättas på oändliga vis. Jag föredrar lite hetta med chilipulver och paprikapulver. Det ger sting till dressingen, utan att kryddorna tar över.
I det amerikanska köket serveras hamburgare ofta med rökiga smaker, med touch av barbecue. För att få ordentlig rökighet kan du som tidigare nämnt tillsätta rökt paprikapulver och chipotle.

Som med sås och dressing i allmänhet rekommenderas att smaka av och pröva sig fram, för att hitta rätt på sin egen smakpalett.

Byt ut den söta senapen mot dijonsenap

I sann LCHF-anda utgörs basen i dressingen av en härlig majonnäs, som både är fet och smakrik. Du har utrymme för mycket fett och med majonnäs och smetana kommer du upp i bra nivåer. Komplettera med en klick dijonsenap, som utgör en underbar kontrast till tomatpurén. I små doser har dijonsenap en mycket elegant smak, som är som gjord för majonnäs.

Det är ingen slump att både dijonsenap och majonnäs ofta kombineras i det klassiska franska köket. Inte minst på baguetter med kyckling, som ju påminner lite grann om hamburgare. En annan stor fördel med dijonsenapen är att den är helt fri från socker.

Hitta rätt tillbehör till hamburgare

För att göra hamburgare LCHF-vänligt kan du välja salladsblad i stället för bröd. Sallad som ersättning för bröd blir allt vanligare även bland våra hamburgerkedjor. På så vis får du en strikt diet som samtidigt är riktigt god och fräsch. Om du föredrar mer klassiska hamburgare kan du även baka dina egna LCHF-hamburgerbröd. Här har jag ett enkelt och gott recept, med mycket låga mängder kolhydrater.

Med egna bröd tar rätten något längre tid att tillaga, men det är enligt mig värt varenda minut för att få smaken av äkta hamburgare – utan att kompromissa med LCHF. Dessutom är min hamburgerdressing som gjord för ett varmt och gott hamburgerbröd. Servera med en god sallad eller friterade vaxbönor i stället för pommes.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
ANNONS

 

Gör så här:

1

Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Låt stå och dra en stund innan servering.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Instruktioner

1

Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Låt stå och dra en stund innan servering.

Hamburgerdressing utan tillsatt socker
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida