Hannahs enkla lchf-kanelbullar är helt perfekta för dig som vill ha ett nyttigare alternativ till kanelbulle när det t ex är kanelbullens dag.
Dessa kanelbullar är helt anpassade för oss som äter lchf eller keto, dvs de innehåller mindre mängd kolhydrater, är glutenfria och har inget tillsatt raffinerat socker i sig.
Detta är inte någon enkel deg som du kavlar ut och sen gör vackra rullar av, utan det är en rätt så kladdig smet som du ska jobba med, men med lite tålamod och pill så löser du det.
Receptet ger cirka 10-12 kanelbullar, beroende på vilken storlek du vill ha.
Recept och bild: Alla goda ting
Börja med att sätta ugnen på 175 grader (över/undervärme).
Blanda alla de torra ingredienserna i en egen bunke.
Rör ner de torra ingredienserna i äggvispet.
Tillsätt mjölken och rör ihop allt till en jämn smet.
Låt det stå och svälla i cirka 10-15 minuter.
Ta fram två bakplåtspapper och olja in ena sidan av de båda.
Lägg degen/smeten på det ena bakplåtspappret, på den oljade sidan.
Lägg sedan det andra bakplåtspappret ovanpå degen/smeten , med den oljade sidan ner mot degen.
Kavla/tryck ut degen till en jämn fyrkant. Gör den inte för tunn, då kommer den bara gå sönder.
Dra bort de översta bakplåtspappret och låt degen ligga och vila cirka 5 minuter.
Blanda ihop fyllningen. Det kan vara en fördel att vispa ihop alla ingredienserna till ett luftigt och fluffigt smör. Då är det lättare att smeta ut på degen.
Smeta ut fyllningen jämnt över hela degen. Var försiktig så att det inte går sönder.
Rulla sedan ihop degen till en rulle. Här får du har lite tålamod och jobba med fingrar, kanske en kniv och lite så. Det gäller att vara försiktig och noggrann.
När du har fått ihop en rulle, så skär du cirka 3 cm tjocka skivor och lägger varje skiva i en bullform. Platta eventuellt till dom lite.
Du borde få ut cirka 10-12 bullar.
Strö över lite hackade nötter.
Ställ in i ugnen och grädda cirka 15-20 minuter.
När dom är färdiga tar du ut dom och låter de svalna på galler under en bakduk.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att sätta ugnen på 175 grader (över/undervärme).
Blanda alla de torra ingredienserna i en egen bunke.
Rör ner de torra ingredienserna i äggvispet.
Tillsätt mjölken och rör ihop allt till en jämn smet.
Låt det stå och svälla i cirka 10-15 minuter.
Ta fram två bakplåtspapper och olja in ena sidan av de båda.
Lägg degen/smeten på det ena bakplåtspappret, på den oljade sidan.
Lägg sedan det andra bakplåtspappret ovanpå degen/smeten , med den oljade sidan ner mot degen.
Kavla/tryck ut degen till en jämn fyrkant. Gör den inte för tunn, då kommer den bara gå sönder.
Dra bort de översta bakplåtspappret och låt degen ligga och vila cirka 5 minuter.
Blanda ihop fyllningen. Det kan vara en fördel att vispa ihop alla ingredienserna till ett luftigt och fluffigt smör. Då är det lättare att smeta ut på degen.
Smeta ut fyllningen jämnt över hela degen. Var försiktig så att det inte går sönder.
Rulla sedan ihop degen till en rulle. Här får du har lite tålamod och jobba med fingrar, kanske en kniv och lite så. Det gäller att vara försiktig och noggrann.
När du har fått ihop en rulle, så skär du cirka 3 cm tjocka skivor och lägger varje skiva i en bullform. Platta eventuellt till dom lite.
Du borde få ut cirka 10-12 bullar.
Strö över lite hackade nötter.
Ställ in i ugnen och grädda cirka 15-20 minuter.
När dom är färdiga tar du ut dom och låter de svalna på galler under en bakduk.