Hannahs LCHF-vörtbröd

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Hannah på Alla goda ting har hittat på det här receptet på LCHF-vörtbröd. Man kan välja att använda färdigköpt vörtmix (Santa Maria) eller så gör…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Hannahs LCHF-vörtbröd
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning40 minTotalt50 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Hannah på Alla goda ting har hittat på det här receptet på LCHF-vörtbröd.

Man kan välja att använda färdigköpt vörtmix (Santa Maria) eller så gör man en egen vörtmix som du hittar här: Glutenfri vörtmix

Man skall tänka på att den färdiga vörtmixen man köper i butik innehåller gluten, så vill du undvika gluten bör du undvika den och göra en egen vörtmix istället.

Bild och recept: Hannah

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 1 dl Hasselnötsmjöl
 1 krm Salt
 2 msk Vörtkrydda
 2 dl Julmust Light
 5 st Ägg

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.

5

Vispa äggen några minuter med elvisp, så det blir pösigt.

7

Blanda ihop crème fraiche och julmust i en annan bunke.

9

Tillsätt julmusten i äggen.

11

Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.

13

Låt smeten stå och svälla några minuter.

15

Klä en avlång bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten i den.

17

Ställ in brödet längst ner i ugnen och grädda i cirka 40-45 minuter.i:9a

19

Ta ut brödet och låt det svalna en stund innan du tar ut det ur formen. Låt det sedan ligga och vila på ett galler med handduk över tills det har svalnat helt.i:10a

21

Servera med julskinka och god senap till.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 dl Hasselnötsmjöl
 1 krm Salt
 2 msk Vörtkrydda
 2 dl Julmust Light
 5 st Ägg

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.

5

Vispa äggen några minuter med elvisp, så det blir pösigt.

7

Blanda ihop crème fraiche och julmust i en annan bunke.

9

Tillsätt julmusten i äggen.

11

Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.

13

Låt smeten stå och svälla några minuter.

15

Klä en avlång bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten i den.

17

Ställ in brödet längst ner i ugnen och grädda i cirka 40-45 minuter.i:9a

19

Ta ut brödet och låt det svalna en stund innan du tar ut det ur formen. Låt det sedan ligga och vila på ett galler med handduk över tills det har svalnat helt.i:10a

21

Servera med julskinka och god senap till.

Hannahs LCHF-vörtbröd
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida