Hannah på Alla goda ting har hittat på det här receptet på LCHF-vörtbröd.
Man kan välja att använda färdigköpt vörtmix (Santa Maria) eller så gör man en egen vörtmix som du hittar här: Glutenfri vörtmix
Man skall tänka på att den färdiga vörtmixen man köper i butik innehåller gluten, så vill du undvika gluten bör du undvika den och göra en egen vörtmix istället.
Bild och recept: Hannah
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa äggen några minuter med elvisp, så det blir pösigt.
Blanda ihop crème fraiche och julmust i en annan bunke.
Tillsätt julmusten i äggen.
Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.
Låt smeten stå och svälla några minuter.
Klä en avlång bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten i den.
Ställ in brödet längst ner i ugnen och grädda i cirka 40-45 minuter.i:9a
Ta ut brödet och låt det svalna en stund innan du tar ut det ur formen. Låt det sedan ligga och vila på ett galler med handduk över tills det har svalnat helt.i:10a
Servera med julskinka och god senap till.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa äggen några minuter med elvisp, så det blir pösigt.
Blanda ihop crème fraiche och julmust i en annan bunke.
Tillsätt julmusten i äggen.
Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.
Låt smeten stå och svälla några minuter.
Klä en avlång bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten i den.
Ställ in brödet längst ner i ugnen och grädda i cirka 40-45 minuter.i:9a
Ta ut brödet och låt det svalna en stund innan du tar ut det ur formen. Låt det sedan ligga och vila på ett galler med handduk över tills det har svalnat helt.i:10a
Servera med julskinka och god senap till.