Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Hannahs LCHF-vörtbröd

5 av 2 röster
Hannahs LCHF-vörtbröd

Hannah på Alla goda ting har hittat på det här receptet på LCHF-vörtbröd.

Man kan välja att använda färdigköpt vörtmix (Santa Maria) eller så gör man en egen vörtmix som du hittar här: Glutenfri vörtmix

Man skall tänka på att den färdiga vörtmixen man köper i butik innehåller gluten, så vill du undvika gluten bör du undvika den och göra en egen vörtmix istället.

Bild och recept: Hannah

Total tid: 50 minuter
Portioner: 10
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.
  • Vispa äggen några minuter med elvisp, så det blir pösigt.
  • Blanda ihop crème fraiche och julmust i en annan bunke.
  • Tillsätt julmusten i äggen.
  • Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.
  • Låt smeten stå och svälla några minuter.
  • Klä en avlång bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten i den.
  • Ställ in brödet längst ner i ugnen och grädda i cirka 40-45 minuter.i:9a
  • Ta ut brödet och låt det svalna en stund innan du tar ut det ur formen. Låt det sedan ligga och vila på ett galler med handduk över tills det har svalnat helt.i:10a
  • Servera med julskinka och god senap till.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Hannahs LCHF-vörtbröd”

  1. 5 stars
    Det här brödet blev fantastiskt gott! Blan det bästa jag bakat sedan jag började med LCHF för några år sedan.
    Jag tog turkisk yoghurt istället för creme fraiche och lite soja istället för salt så att jag fick en mörkare färg på brödet.
    Ett jättetack för receptet!

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg