Hannahs goda och saftiga zucchinibaguetter är ett otroligt gott bröd för dig som äter lchf eller keto.
Inga spannmål och helt glutenfritt med mindre kolhydrater.
Dessa zucchinibaguetter passar perfekt att göra för att ta med sig ut på picknick eller varför inte som frukostbröd.
Om du vill göra vitlöksbröd, så funkar det bra med. Gör ett vitlökssmör som du fyller baguetten med och sen gräddar du den tills den blir spröd och smöret smält.
Receptet ger cirka 4 mindre baguetter eller 2 större.
Recept och bild: Alla goda ting
Sätt ugnen på 185 grader (varmluft, 200 annars).
Vispa äggen riktigt fluffigt. Använd gärna elvisp.
Blanda ner den rivna zucchinin i äggen och blanda.
Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en egen bunke och blanda ner de i äggvispet.
Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.
Fukta händerna och forma sedan baguetter av degen.
Lägg de på en plåt med bakplåtspapper på.
Skär några snitt i varje baguett för syns skull.
Grädda i mitten av ugnen tills de har fått vacker färg.
Om du har gjort fyra mindre, så behöver de 15-20 minuter och lite större kan behöva upp emot 30 minuter.
Här får du ha lite känsla för när det är färdigt.
Ta ut de och låt de svalna på galler, gärna under en bakduk.
Sen är det bara att dela de och fylla med godsaker som du tycker om.
Om du vill spara de, så håller de absolut bäst i kylen och då håller de kanske 3-4 dagar.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 185 grader (varmluft, 200 annars).
Vispa äggen riktigt fluffigt. Använd gärna elvisp.
Blanda ner den rivna zucchinin i äggen och blanda.
Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en egen bunke och blanda ner de i äggvispet.
Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.
Fukta händerna och forma sedan baguetter av degen.
Lägg de på en plåt med bakplåtspapper på.
Skär några snitt i varje baguett för syns skull.
Grädda i mitten av ugnen tills de har fått vacker färg.
Om du har gjort fyra mindre, så behöver de 15-20 minuter och lite större kan behöva upp emot 30 minuter.
Här får du ha lite känsla för när det är färdigt.
Ta ut de och låt de svalna på galler, gärna under en bakduk.
Sen är det bara att dela de och fylla med godsaker som du tycker om.
Om du vill spara de, så håller de absolut bäst i kylen och då håller de kanske 3-4 dagar.
Danny says:
Supergott!