Hannahs saftiga zucchinibaguetter

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 4 röster - Betygsätt

Hannahs goda och saftiga zucchinibaguetter är ett otroligt gott bröd för dig som äter lchf eller keto. Inga spannmål och helt glutenfritt med mindre kolhydrater.…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Hannahs saftiga zucchinibaguetter
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse25 minTillagning20 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Hannahs goda och saftiga zucchinibaguetter är ett otroligt gott bröd för dig som äter lchf eller keto.
Inga spannmål och helt glutenfritt med mindre kolhydrater.
Dessa zucchinibaguetter passar perfekt att göra för att ta med sig ut på picknick eller varför inte som frukostbröd.

Om du vill göra vitlöksbröd, så funkar det bra med. Gör ett vitlökssmör som du fyller baguetten med och sen gräddar du den tills den blir spröd och smöret smält.

Receptet ger cirka 4 mindre baguetter eller 2 större.

Recept och bild: Alla goda ting

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 4 Ägg
 1,50 deciliter Finriven zucchini
 1,50 deciliter Mandelmjöl
 2 msk Fiberhusk
 1,50 msk Kokosmjöl
 0,50 dl Sesamfrön
 0,50 tsk Salt
 1,50 tsk Bakpulver

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 185 grader (varmluft, 200 annars).

2

Vispa äggen riktigt fluffigt. Använd gärna elvisp.

3

Blanda ner den rivna zucchinin i äggen och blanda.

4

Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en egen bunke och blanda ner de i äggvispet.
Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.

5

Fukta händerna och forma sedan baguetter av degen.
Lägg de på en plåt med bakplåtspapper på.

6

Skär några snitt i varje baguett för syns skull.

7

Grädda i mitten av ugnen tills de har fått vacker färg.
Om du har gjort fyra mindre, så behöver de 15-20 minuter och lite större kan behöva upp emot 30 minuter.
Här får du ha lite känsla för när det är färdigt.

8

Ta ut de och låt de svalna på galler, gärna under en bakduk.

Hannahs saftiga zucchinibaguetter

9

Sen är det bara att dela de och fylla med godsaker som du tycker om.
Om du vill spara de, så håller de absolut bäst i kylen och då håller de kanske 3-4 dagar.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 Ägg
 1,50 deciliter Finriven zucchini
 1,50 deciliter Mandelmjöl
 2 msk Fiberhusk
 1,50 msk Kokosmjöl
 0,50 dl Sesamfrön
 0,50 tsk Salt
 1,50 tsk Bakpulver

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 185 grader (varmluft, 200 annars).

2

Vispa äggen riktigt fluffigt. Använd gärna elvisp.

3

Blanda ner den rivna zucchinin i äggen och blanda.

4

Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en egen bunke och blanda ner de i äggvispet.
Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.

5

Fukta händerna och forma sedan baguetter av degen.
Lägg de på en plåt med bakplåtspapper på.

6

Skär några snitt i varje baguett för syns skull.

7

Grädda i mitten av ugnen tills de har fått vacker färg.
Om du har gjort fyra mindre, så behöver de 15-20 minuter och lite större kan behöva upp emot 30 minuter.
Här får du ha lite känsla för när det är färdigt.

8

Ta ut de och låt de svalna på galler, gärna under en bakduk.

Hannahs saftiga zucchinibaguetter

9

Sen är det bara att dela de och fylla med godsaker som du tycker om.
Om du vill spara de, så håller de absolut bäst i kylen och då håller de kanske 3-4 dagar.

Hannahs saftiga zucchinibaguetter
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida