Haricots verts och köttfärsfräs

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Jag hade en del köttfärs i kylen som behövde tillagas och jag funderade på vad jag skulle göra av det som var riktigt enkelt och…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
haricots vertes och kottfarsfras Haricots verts och köttfärsfräs
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Beskrivning - Information

Jag hade en del köttfärs i kylen som behövde tillagas och jag funderade på vad jag skulle göra av det som var riktigt enkelt och gott.

Efter lite fundering och koll i kylen, så kom jag fram till något som blev detta receptet på haricots verts och köttfärsfräs.

Det blev riktigt gott!

Om man vill öka på fettet lite så kan man alltid ringla lite god sås över, till exempel tzatziki, srirachamajonnäs eller kanske en baba ganoush.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 200 g Vitkål
 150 g Morot
 400 g Köttfärs
 2 st Rödlök
 200 g Haricots verts
 3 msk Tamarisoja
 1 tsk Sambal oelek
 2 msk Balsamvinäger
 ÖrtsaltEfter smak
 Svartpeppar, nymalen
 50 g Smör till stekning
ANNONS

 

Gör så här:

1

Strimla morötter, vitkål och rödlök.

haricots vertes och kottfarsfras1 Haricots verts och köttfärsfräs

2

Bryn köttfärsen i en stor stekpanna. Krydda med lite örtsalt och svartpeppar.

3

Tillsätt vitkål, morot och lök och blanda runt.
Låt allt fräsa i stekpannan tills det att kålen börjar mjukna.

4

Tillsätt haricots verts och smaksätt med tamarisoja, balsamvinäger, sambal oelek och vitlökspulver.

5

Låt allt fräsa ett tag till, tills det att alla grönsaker är mjuka.

Smaka av och krydda upp med lite örtsalt och svartpeppar om det behövs.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g Vitkål
 150 g Morot
 400 g Köttfärs
 2 st Rödlök
 200 g Haricots verts
 3 msk Tamarisoja
 1 tsk Sambal oelek
 2 msk Balsamvinäger
 ÖrtsaltEfter smak
 Svartpeppar, nymalen
 50 g Smör till stekning

Instruktioner

1

Strimla morötter, vitkål och rödlök.

haricots vertes och kottfarsfras1 Haricots verts och köttfärsfräs

2

Bryn köttfärsen i en stor stekpanna. Krydda med lite örtsalt och svartpeppar.

3

Tillsätt vitkål, morot och lök och blanda runt.
Låt allt fräsa i stekpannan tills det att kålen börjar mjukna.

4

Tillsätt haricots verts och smaksätt med tamarisoja, balsamvinäger, sambal oelek och vitlökspulver.

5

Låt allt fräsa ett tag till, tills det att alla grönsaker är mjuka.

Smaka av och krydda upp med lite örtsalt och svartpeppar om det behövs.

Haricots verts och köttfärsfräs
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida