Haricots verts och köttfärsfräs
11
Innehåll
Jag hade en del köttfärs i kylen som behövde tillagas och jag funderade på vad jag skulle göra av det som var riktigt enkelt och gott.
Efter lite fundering och koll i kylen, så kom jag fram till något som blev detta receptet på haricots verts och köttfärsfräs.
Det blev riktigt gott!
Om man vill öka på fettet lite så kan man alltid ringla lite god sås över, till exempel tzatziki, srirachamajonnäs eller kanske en baba ganoush.
Total tid:
25 minuter
Portioner: 3
Ingredienser
- 200 g Vitkål
- 150 g Morot
- 400 g Köttfärs
- 2 st Rödlök
- 200 g Haricots verts
- 3 msk Tamarisoja
- 1 msk Vitlökspulver
- 1 tsk Sambal oelek
- 2 msk Balsamvinäger
- Örtsalt
- nymalen svartpeppar
- 50 g Smör till stekning
Instruktioner
- Bryn köttfärsen i en stor stekpanna. Krydda med lite örtsalt och svartpeppar.
- Låt allt fräsa ett tag till, tills det att alla grönsaker är mjuka. Smaka av och krydda upp med lite örtsalt och svartpeppar om det behövs.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Jättegott. Allt i min smak.