Hasselbackskyckling med fetaost

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 24 röster - Betygsätt

Det här är ett recept som jag fick inspirationen till från ett klipp på Facebook, men jag ville sätta min egen prägel på det. Hasselbackskyckling…

Läs mer 10 kommentarer Skriv ut
Hasselbackskyckling med fetaost
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Det här är ett recept som jag fick inspirationen till från ett klipp på Facebook, men jag ville sätta min egen prägel på det. Hasselbackskyckling är inte alls svårt att göra utan väldigt enkelt och otroligt gott. Perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb dessutom.

Jag valde att använda mig av lite fetaost i för att öka på smaken lite och använde lite andra kryddor med.

På bilden är det serverat med heta shiratakinudlar

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 150 g Spenat (frusen)
 10 g Vitlök
 100 g Fetaost
 100 g Riven ost
 1 msk Chilipulver
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 30 g Smör

 

Gör så här:

1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2

Fräs spenaten i smöret tillsammans med hackad vitlök. Salta och peppra lite.

3

Blanda ner färskosten och smula ner fetaosten och blanda runt väl. Ställ åt sidan en stund.

4

Snitta kycklingfiléerna precis som hasselbackspotatis. Cirka 5-6 snitt per filé som går tvärs över filén men inte hela vägen igenom till botten. Det skall bli flikar helt enkelt.

5

Fyll varje flik med lite fyllning. Fördela jämnt mellan samtliga filéer.

6

Salta och peppra.

7

Strö den rivna osten över. Pudra lite chilipulver över det hela och ställ sedan in i ugnen.

8

Gratinera i cirka 25-30 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 24

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 150 g Spenat (frusen)
 10 g Vitlök
 100 g Fetaost
 100 g Riven ost
 1 msk Chilipulver
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 30 g Smör

Instruktioner

1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2

Fräs spenaten i smöret tillsammans med hackad vitlök. Salta och peppra lite.

3

Blanda ner färskosten och smula ner fetaosten och blanda runt väl. Ställ åt sidan en stund.

4

Snitta kycklingfiléerna precis som hasselbackspotatis. Cirka 5-6 snitt per filé som går tvärs över filén men inte hela vägen igenom till botten. Det skall bli flikar helt enkelt.

5

Fyll varje flik med lite fyllning. Fördela jämnt mellan samtliga filéer.

6

Salta och peppra.

7

Strö den rivna osten över. Pudra lite chilipulver över det hela och ställ sedan in i ugnen.

8

Gratinera i cirka 25-30 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.

Hasselbackskyckling med fetaost
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida