Det här är ett recept som jag fick inspirationen till från ett klipp på Facebook, men jag ville sätta min egen prägel på det. Hasselbackskyckling är inte alls svårt att göra utan väldigt enkelt och otroligt gott. Perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb dessutom.
Jag valde att använda mig av lite fetaost i för att öka på smaken lite och använde lite andra kryddor med.
På bilden är det serverat med heta shiratakinudlar
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Fräs spenaten i smöret tillsammans med hackad vitlök. Salta och peppra lite.
Blanda ner färskosten och smula ner fetaosten och blanda runt väl. Ställ åt sidan en stund.
Snitta kycklingfiléerna precis som hasselbackspotatis. Cirka 5-6 snitt per filé som går tvärs över filén men inte hela vägen igenom till botten. Det skall bli flikar helt enkelt.
Fyll varje flik med lite fyllning. Fördela jämnt mellan samtliga filéer.
Salta och peppra.
Strö den rivna osten över. Pudra lite chilipulver över det hela och ställ sedan in i ugnen.
Gratinera i cirka 25-30 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Fräs spenaten i smöret tillsammans med hackad vitlök. Salta och peppra lite.
Blanda ner färskosten och smula ner fetaosten och blanda runt väl. Ställ åt sidan en stund.
Snitta kycklingfiléerna precis som hasselbackspotatis. Cirka 5-6 snitt per filé som går tvärs över filén men inte hela vägen igenom till botten. Det skall bli flikar helt enkelt.
Fyll varje flik med lite fyllning. Fördela jämnt mellan samtliga filéer.
Salta och peppra.
Strö den rivna osten över. Pudra lite chilipulver över det hela och ställ sedan in i ugnen.
Gratinera i cirka 25-30 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.