Hasselnötsbrownies

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 6 röster - Betygsätt

"Bästa kakan du någonsin har bakat!" Det är orden som min fru som inte äter lchf kastade ur sig när hon smakade mina nybakta hasselnötsbrownies.…

Läs mer 10 kommentarer Skriv ut
Hasselnötsbrownies
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min

Beskrivning - Information

"Bästa kakan du någonsin har bakat!"
Det är orden som min fru som inte äter lchf kastade ur sig när hon smakade mina nybakta hasselnötsbrownies.
Dessa är magiskt goda. Lite kladdiga, saftiga och med underbara smaker.

Det är en mjuk botten med hela hasselnötter i, sen är det en krämig och supergod chokladkräm och pricken över i är lite rostade och hackade hasselnötter.

De innehåller inget mandelmjöl och inget fiberhusk, men är man nötallergiker så blir det ju svårt med tanke på hasselnötterna.
En hand som tar en kaka

Dessa hasselnötsbrownies kan du dela upp i bitar och sedan frysa in de. Helt perfekt att ha färdigt i frysen och sen plocka fram vid behov.

ANNONS

Ingredienser

Mängd12 Portioner
Kakbotten
 3 Ägg
 0,80 dl Kakaopulver
 3 msk Kokosmjöl
 1 tsk Xantangummi
 1 tsk Bakpulver
 0,25 tsk Salt
 1 dl Vatten
 1 dl HasselnötterRosta gärna de om du vill.
Chokladkräm
 0,80 dl Grädde
 50 g Mörk chokladJag använde 85%.
 0,25 tsk Vaniljextrakt
 2 nypa Salt
Topping
 Hackade och rostade hasselnötterEfter smak och tycke.
ANNONS

Gör så här:

Kakan
1

Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).

2

Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.

3

Häll i det smälta smöret, det ska inte vara för varmt. Vispa ihop.

4

Blanda ihop de torra ingredienserna, utom nötterna.

5

Vispa ner de torra ingredienserna snabbt i äggvispet.

6

Tillsätt vattnet, lite i taget.
Smeten ska bli smidig, men inte flytande. Det ska gå att bre ut den i en ugnsform.

7

Tillsätt hela nötter och blanda.

8

Häll upp smeten i en ugnsfast form, cirka 20x20 cm som du har klätt med bakplåtspapper.
Fördela smeten jämnt.

9

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.

10

Ta ut botten och låt den svalna.

Chokladkräm
11

Lägg alla ingredienser i en liten kastrull.

12

Värm upp på låg värme så att chokladen smälter. Rör hela tiden med en slickepott.

13

Till en början så kommer det bli grynigt, men allt eftersom kommer chokladen att smälta och blandas med grädden, så du kommer att få till en jämn och fin chokladkräm.
Dra kastrullen åt sidan.

Montering av kakan
14

När kakbotten har svalnat, då häller du chokladkrämen på den och fördelar den jämnt över hela kakbotten.

15

Rosta hackade hasselnötter i en torr stekpanna. Kör på medelvärme och håll koll så de inte bränns vid.

16

Strö nötterna över hela kakan och ställ sedan kakan kallt någon timme innan du tar ut den och delar upp i lagom stora bitar. Det behöver inte vara mer än 5x5 cm, för det är en mäktig kaka.

hasselnotsbrownies4

17

Nu är det bara att mumsa i dig!

hasselnotsbrownies3

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 6

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Kakbotten
 3 Ägg
 0,80 dl Kakaopulver
 3 msk Kokosmjöl
 1 tsk Xantangummi
 1 tsk Bakpulver
 0,25 tsk Salt
 1 dl Vatten
 1 dl HasselnötterRosta gärna de om du vill.
Chokladkräm
 0,80 dl Grädde
 50 g Mörk chokladJag använde 85%.
 0,25 tsk Vaniljextrakt
 2 nypa Salt
Topping
 Hackade och rostade hasselnötterEfter smak och tycke.

Instruktioner

Kakan
1

Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).

2

Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.

3

Häll i det smälta smöret, det ska inte vara för varmt. Vispa ihop.

4

Blanda ihop de torra ingredienserna, utom nötterna.

5

Vispa ner de torra ingredienserna snabbt i äggvispet.

6

Tillsätt vattnet, lite i taget.
Smeten ska bli smidig, men inte flytande. Det ska gå att bre ut den i en ugnsform.

7

Tillsätt hela nötter och blanda.

8

Häll upp smeten i en ugnsfast form, cirka 20x20 cm som du har klätt med bakplåtspapper.
Fördela smeten jämnt.

9

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.

10

Ta ut botten och låt den svalna.

Chokladkräm
11

Lägg alla ingredienser i en liten kastrull.

12

Värm upp på låg värme så att chokladen smälter. Rör hela tiden med en slickepott.

13

Till en början så kommer det bli grynigt, men allt eftersom kommer chokladen att smälta och blandas med grädden, så du kommer att få till en jämn och fin chokladkräm.
Dra kastrullen åt sidan.

Montering av kakan
14

När kakbotten har svalnat, då häller du chokladkrämen på den och fördelar den jämnt över hela kakbotten.

15

Rosta hackade hasselnötter i en torr stekpanna. Kör på medelvärme och håll koll så de inte bränns vid.

16

Strö nötterna över hela kakan och ställ sedan kakan kallt någon timme innan du tar ut den och delar upp i lagom stora bitar. Det behöver inte vara mer än 5x5 cm, för det är en mäktig kaka.

hasselnotsbrownies4

17

Nu är det bara att mumsa i dig!

hasselnotsbrownies3

Hasselnötsbrownies

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida