Med endast fyra ingredienser så kan du här få till riktigt goda hasselnötskakor till kaffet. En liten och god småkaka som passar perfekt för dig som äter lchf, eller bara vill ha glutenfritt.
Du kan antingen använda dig av hela hasselnötter som du maler, eller så köper du färdigt hasselnötsmjöl, det är upp till dig själv. Se bara till att du har någon nöt över att toppa med.
Receptet ger ungefär 15-20 kakor.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna något.
Kör nötterna I en matberedare till ett grovt mjöl.
Forma till bollar och lägg på en plåt. Dekorera med en hel nöt och grädda i ugnen i ca 15 minuter.
Ta ut kakorna och låt dom svalna.
Sedan kan du förvara dom i en burk med lock.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna något.
Kör nötterna I en matberedare till ett grovt mjöl.
Forma till bollar och lägg på en plåt. Dekorera med en hel nöt och grädda i ugnen i ca 15 minuter.
Ta ut kakorna och låt dom svalna.
Sedan kan du förvara dom i en burk med lock.