Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Enkla Hasselnötskakor

Inga röster än
Enkla Hasselnötskakor

Med endast fyra ingredienser så kan du här få till riktigt goda hasselnötskakor till kaffet. En liten och god småkaka som passar perfekt för dig som äter lchf, eller bara vill ha glutenfritt.

Du kan antingen använda dig av hela hasselnötter som du maler, eller så köper du färdigt hasselnötsmjöl, det är upp till dig själv. Se bara till att du har någon nöt över att toppa med.

Receptet ger ungefär 15-20 kakor.

Total tid: 30 minuter
Portioner: 10
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret och låt det svalna något.
  • Kör nötterna I en matberedare till ett grovt mjöl.
  • Blanda nötmjölet med ägg, sötströ och smält smör.
  • Forma till bollar och lägg på en plåt. Dekorera med en hel nöt och grädda i ugnen i ca 15 minuter.
  • Ta ut kakorna och låt dom svalna.Sedan kan du förvara dom i en burk med lock.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg