Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Hasselnötskakor

4,25 av 8 röster
Hasselnötskakor

Det här är ett recept på hasselnötskakor som är extremt lätt att baka och innehåller endast fyra ingredienser.
Inte helt fel väl att kunna baka några enkla kakor till kaffet.
Bild: Lollos lchf

Total tid: 18 minuter
Servings: 8
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instructions

  • Sätt ugnen på 185 grader.
  • Vispa ihop smör och sötning (använd gärna elvisp) och tillsätt sedan hasselnötsmjölet och grädden. Rör ihop till en jämn smet och forma till små bollar som du lägger på bakplåtspapper på en plåt. 14-15 bollar kan du göra, men det beror ju på vilken storlek du vill att kakorna ska vara.
  • Tryck till bollarna med en gaffel (strö på lite kanel, inget måste men det blir godare) . Grädda ca 7-8 minuter eller tills du ser att kakorna fått färg. Ta ut och låt svalna helt.
    Runda kakdegsklumpar placerade på en bakplåt med bakpapper.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,25 from 8 votes (8 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.