Hasselnötskakor

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 5 röster - Betygsätt

Det här är ett recept på hasselnötskakor som är extremt lätt att baka och innehåller endast fyra ingredienser. Inte helt fel väl att kunna baka…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Hasselnötskakor
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning8 minTotalt18 min

Beskrivning - Information

Det här är ett recept på hasselnötskakor som är extremt lätt att baka och innehåller endast fyra ingredienser.
Inte helt fel väl att kunna baka några enkla kakor till kaffet.
Bild: Lollos lchf

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 75 g Smör (rumsvarmt)
 0,50 dl Sötning
 2,50 deciliter Hasselnötsmjöl
 1 msk Grädde

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 185 grader.

2

Vispa ihop smör och sötning (använd gärna elvisp) och tillsätt sedan hasselnötsmjölet och grädden.
Rör ihop till en jämn smet och forma till små bollar som du lägger på bakplåtspapper på en plåt.
14-15 bollar kan du göra, men det beror ju på vilken storlek du vill att kakorna ska vara.

3

Tryck till bollarna med en gaffel (strö på lite kanel, inget måste men det blir godare) . Grädda ca 7-8 minuter eller tills du ser att kakorna fått färg. Ta ut och låt svalna helt.

Hasselnötskakor

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 5

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 75 g Smör (rumsvarmt)
 0,50 dl Sötning
 2,50 deciliter Hasselnötsmjöl
 1 msk Grädde

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 185 grader.

2

Vispa ihop smör och sötning (använd gärna elvisp) och tillsätt sedan hasselnötsmjölet och grädden.
Rör ihop till en jämn smet och forma till små bollar som du lägger på bakplåtspapper på en plåt.
14-15 bollar kan du göra, men det beror ju på vilken storlek du vill att kakorna ska vara.

3

Tryck till bollarna med en gaffel (strö på lite kanel, inget måste men det blir godare) . Grädda ca 7-8 minuter eller tills du ser att kakorna fått färg. Ta ut och låt svalna helt.

Hasselnötskakor

Hasselnötskakor

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida