Hasselnötskakor

1
Innehåll
Det här är ett recept på hasselnötskakor som är extremt lätt att
baka och innehåller endast fyra ingredienser.
Inte helt fel väl att kunna baka några enkla kakor till kaffet.
Bild: Lollos lchf
Total tid:
18 minuter
Servings: 8
Ingredienser
- 75 g Smör (rumsvarmt)
- 0,5 dl sötning
- 2,5 dl Hasselnötsmjöl
- 1 msk Grädde
- Lite kanel som smaksättare
Instructions
- Sätt ugnen på 185 grader.
- Vispa ihop smör och sötning (använd gärna elvisp) och tillsätt sedan hasselnötsmjölet och grädden. Rör ihop till en jämn smet och forma till små bollar som du lägger på bakplåtspapper på en plåt. 14-15 bollar kan du göra, men det beror ju på vilken storlek du vill att kakorna ska vara.
- Tryck till bollarna med en gaffel (strö på lite kanel, inget måste men det blir godare) . Grädda ca 7-8 minuter eller tills du ser att kakorna fått färg. Ta ut och låt svalna helt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!