Hasselnötsmuffins
5
LCHF-vänliga hasselnötsmuffins är ett hälsosamt alternativ till traditionella muffins som är anpassade för en lågkolhydratdiet (LCHF).
Dessa muffins är gjorda med mandelmjöl och pofiber istället för vanligt vetemjöl för att hålla ner kolhydraterna. De innehåller också hasselnötter för en rik och nötig smak samt ägg och grädde för att ge struktur och fuktighet.
Som pricken över i, så har vi lite god frosting uppe på muffinsen.
Recept och bild: Low carb varje dag
Total tid:
20 minuter
Portioner: 10
stycken
Ingredienser
Muffins
- 2 st ägg
- 1 dl sötning
- ¾ dl grädde
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl pofiber
- 1 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- ½ tsk kardemumma
- 1 krm malen ingefära
- 1 dl hasselnötter
Instruktioner
- Hacka hasselnötter grovt, men spara några till toppingen, och blanda med alla de torra ingredienserna I en bunke.
- Vänd ner grädde i äggsmeten och därefter de torra ingredienserna.
- Häll smeten i 12 muffinsformar. Ha formarna i en muffinsplåt för att undvika att formarna viker sig.
- Grädda i ugnen på 200 grader 10-12 minuter. Känn med en tandpetare så de är torra I mitten.
- Låt muffinsarna svalna innan du brer på frosting. Toppa sedan med halverade hasselnötter.
Frosting
- Vispa alla ingredienser till jämn kräm.
Anteckning
Du kan
självklart byta ut hasselnötter mot andra nötter om du
vill.
per stycken
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!