Hoppa till innehåll
Open navigation

Hasselnötsmuffins

Inga röster än
Sparat av: st
Hasselnötsmuffins

LCHF-vänliga hasselnötsmuffins är ett hälsosamt alternativ till traditionella muffins som är anpassade för en lågkolhydratdiet (LCHF).

Dessa muffins är gjorda med mandelmjöl och pofiber istället för vanligt vetemjöl för att hålla ner kolhydraterna. De innehåller också hasselnötter för en rik och nötig smak samt ägg och grädde för att ge struktur och fuktighet.

Som pricken över i, så har vi lite god frosting uppe på muffinsen.

Recept och bild: Low carb varje dag

Total tid: 20 minuter
Portioner: 10 stycken
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Muffins

Frosting

Instruktioner

  • Vispa ägg och sötning fluffigt.
  • Hacka hasselnötter grovt, men spara några till toppingen, och blanda med alla de torra ingredienserna I en bunke.
  • Vänd ner grädde i äggsmeten och därefter de torra ingredienserna.
  • Häll smeten i 12 muffinsformar. Ha formarna i en muffinsplåt för att undvika att formarna viker sig.
  • Grädda i ugnen på 200 grader 10-12 minuter. Känn med en tandpetare så de är torra I mitten.
  • Låt muffinsarna svalna innan du brer på frosting. Toppa sedan med halverade hasselnötter.

Frosting

  • Vispa alla ingredienser till jämn kräm.

Anteckning

Du kan självklart byta ut hasselnötter mot andra nötter om du vill.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg