Heikkis kassler special
7
Var en fredag trött på det gamla vanlig tacostjafset och testade något nytt. -Vitlök och pepparstekt kassler med ost emellan. Gräddade dessa med knaprigt stekta kasslertärningar och stekta tomater. Såsen som den gräddas i ugnen med är stekt skivad vitlök, grädde, grönsaksfond och en skvätt soja. Serveras med fördel tillsammans med Blomkålsris (eller vanligt ris till de som inte är invigda i LCHF).
Mängderna är inte specificerade förutom mängden kassler och grädde, utan du får själv smaka av på vägen.
Total tid: 55 minuter
Portioner: 8
Instruktioner
- Stek kasslern så den får lite färg, använd steksmör och krydda den med vitlökskrydda och peppar. Lägg den sen omlott med färdigskivad ost i en form.
- Sedan hackar du upp skalkarna till kasslern i tärningar och steker det tillsammans med tomaterna. Stek dem knapriga och lägg dem bredvid kompisarna i formen.
- Häll över det i formen och låt skapelsen grädda i ugnen på 200 grader sådär 20-25 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!