Beskrivning - Information
Att göra en hel kyckling i ugn, det är så otroligt enkelt och ger oftast en otroligt saftig och god kyckling.
Det är dessutom ett bra sätt att göra billig mat, då man ofta kan köpa hel färsk kyckling till vettiga priser i affären.
När man gör hel kyckling i ugn så kan man välja att variera sin kryddning lite som man känner för det, men detta är ett bra grundrecept att utgå ifrån.
Recept och bilder: Lena
Ingredienser
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C (varmluft).
Sedan går vi vidare och förbereder fyllningen till kycklingen.
- Dela löken i bitar.
- Skär vitlöken i mindre bitar.
- Skala citronen och dela fruktköttet i bitar.
Salta och peppra kycklingen både på insidan och utsidan.
Ställ in den i mitten av ugnen.
Sätt gärna en digital stektermometer i den tjockaste delen och gärna intill benet.
Nu ska kycklingen vara i ugnen tills den har nått 70°C i kärntemperatur. Kolla gärna på flera ställen så att hela kycklingen når den temperaturen.
Detta tar cirka 45-50 minuter, men det absolut bästa är att använda en stektermometer.
Höj värmen till 250°C och ös kycklingen med fettet och spadet som finns i formen.
Stäng ugnsluckan och låt kycklingen gå klart till 75°C och tills den har fått fin färg.
Ta ut kycklingen och låt den vila cirka 5-10 minuter innan du skär upp den och serverar.
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att sätta ugnen på 200°C (varmluft).
Sedan går vi vidare och förbereder fyllningen till kycklingen.
- Dela löken i bitar.
- Skär vitlöken i mindre bitar.
- Skala citronen och dela fruktköttet i bitar.
Salta och peppra kycklingen både på insidan och utsidan.
Ställ in den i mitten av ugnen.
Sätt gärna en digital stektermometer i den tjockaste delen och gärna intill benet.
Nu ska kycklingen vara i ugnen tills den har nått 70°C i kärntemperatur. Kolla gärna på flera ställen så att hela kycklingen når den temperaturen.
Detta tar cirka 45-50 minuter, men det absolut bästa är att använda en stektermometer.
Höj värmen till 250°C och ös kycklingen med fettet och spadet som finns i formen.
Stäng ugnsluckan och låt kycklingen gå klart till 75°C och tills den har fått fin färg.
Ta ut kycklingen och låt den vila cirka 5-10 minuter innan du skär upp den och serverar.