Hel kyckling i ugn

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 8 röster - Betygsätt

Att göra en hel kyckling i ugn, det är så otroligt enkelt och ger oftast en otroligt saftig och god kyckling. Det är dessutom ett…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
hel kyckling i ugn Hel kyckling i ugn

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning1 timTotalt1 tim 10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Att göra en hel kyckling i ugn, det är så otroligt enkelt och ger oftast en otroligt saftig och god kyckling.
Det är dessutom ett bra sätt att göra billig mat, då man ofta kan köpa hel färsk kyckling till vettiga priser i affären.

När man gör hel kyckling i ugn så kan man välja att variera sin kryddning lite som man känner för det, men detta är ett bra grundrecept att utgå ifrån.

Recept och bilder: Lena

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 st Hel färsk kycklingCirka 1,5 kg.
 1 st Gul lök
 1 st Citron utan skal
 2 msk Timjan, torkadEller några färska timjanskvistar.
 50 g Smör
 1 tsk Salt
 Svartpeppar, nymalen
ANNONS

 

Gör så här:

1

Börja med att sätta ugnen på 200°C (varmluft).

2

Sedan går vi vidare och förbereder fyllningen till kycklingen.

- Dela löken i bitar.
- Skär vitlöken i mindre bitar.
- Skala citronen och dela fruktköttet i bitar.

hel kyckling i ugn 1 Hel kyckling i ugn

3

Salta och peppra kycklingen både på insidan och utsidan.

4

Fyll den nu med lök, vitlök, citron, timjan och smör.

hel kyckling i ugn 2 Hel kyckling i ugn

5

Ställ in den i mitten av ugnen.
Sätt gärna en digital stektermometer i den tjockaste delen och gärna intill benet.

6

Nu ska kycklingen vara i ugnen tills den har nått 70°C i kärntemperatur. Kolla gärna på flera ställen så att hela kycklingen når den temperaturen.
Detta tar cirka 45-50 minuter, men det absolut bästa är att använda en stektermometer.

7

Höj värmen till 250°C och ös kycklingen med fettet och spadet som finns i formen.

8

Stäng ugnsluckan och låt kycklingen gå klart till 75°C och tills den har fått fin färg.

9

Ta ut kycklingen och låt den vila cirka 5-10 minuter innan du skär upp den och serverar.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 8

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Hel färsk kycklingCirka 1,5 kg.
 1 st Gul lök
 1 st Citron utan skal
 2 msk Timjan, torkadEller några färska timjanskvistar.
 50 g Smör
 1 tsk Salt
 Svartpeppar, nymalen

Instruktioner

1

Börja med att sätta ugnen på 200°C (varmluft).

2

Sedan går vi vidare och förbereder fyllningen till kycklingen.

- Dela löken i bitar.
- Skär vitlöken i mindre bitar.
- Skala citronen och dela fruktköttet i bitar.

hel kyckling i ugn 1 Hel kyckling i ugn

3

Salta och peppra kycklingen både på insidan och utsidan.

4

Fyll den nu med lök, vitlök, citron, timjan och smör.

hel kyckling i ugn 2 Hel kyckling i ugn

5

Ställ in den i mitten av ugnen.
Sätt gärna en digital stektermometer i den tjockaste delen och gärna intill benet.

6

Nu ska kycklingen vara i ugnen tills den har nått 70°C i kärntemperatur. Kolla gärna på flera ställen så att hela kycklingen når den temperaturen.
Detta tar cirka 45-50 minuter, men det absolut bästa är att använda en stektermometer.

7

Höj värmen till 250°C och ös kycklingen med fettet och spadet som finns i formen.

8

Stäng ugnsluckan och låt kycklingen gå klart till 75°C och tills den har fått fin färg.

9

Ta ut kycklingen och låt den vila cirka 5-10 minuter innan du skär upp den och serverar.

Hel kyckling i ugn
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida