Helstekt fläskytterfilé i ugn

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Helstekt fläskytterfilé i ugn är ett superenkelt och lätt sätt att tillaga en fläskytterfilé på. Här tänkte jag visa hur jag tillagar den i ugn…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Helstekt fläskytterfilé i ugn
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning40 minTotalt50 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Helstekt fläskytterfilé i ugn är ett superenkelt och lätt sätt att tillaga en fläskytterfilé på.
Här tänkte jag visa hur jag tillagar den i ugn för att få köttet så saftigt och gott som möjligt.

Det som är A & O för att få till en saftig köttbit, det är att tillaga köttet på rätt så låg temperatur i ugnen (högst 150°) och att använda en digital stektermometer. Då kan du ta ut köttet på exakt rätt innertemperatur.

Vad är då rätt innertemperatur för helstekt fläskytterfilé?

Jag tycker att köttet blir som absolut bäst om man tar ut det på 72° C i innertemperatur och sedan låter köttet ligga och vila cirka 5 minuter innan man skär upp det.
Då hinner köttet stanna av och tappar inte så mycket vätska när man skär upp det.

Om du inte låter köttet vila en stund, så kommer den tappa massor av köttsaft och bli torr.

Krydda din fläskytterfilé

Antingen så använder du dig av den kryddblandning som jag har i detta receptet, eller så tar du en god kryddblandning som du själv tycker om.
Det som är viktigt är att du kryddar på ordentligt och klappar in kryddan i köttet.

Är du ute efter ett annat recept på fläskytterfilé i ugn, där du får en underbart god sås på köpet, då ska du spana in detta receptet: Fläskytterfilé i sockerkaksform

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 Smör till stekning
Kryddblandning
 1 tsk Örtsalt
 2 krm Senapspulver
 0,50 tsk Paprikapulver
 1 krm Chilipulver

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 130°.

2

Skär några snitt i fettet så att du kommer ner precis vid köttet. Jag lämnar gärna fettet kvar för det ger så mycket god smak.

Helstekt fläskytterfilé i ugn

3

Blanda ihop kryddblandningen.

Helstekt fläskytterfilé i ugn

4

Strö över kryddblandningen över hela köttbiten och klappa in kryddorna ordentligt.

Helstekt fläskytterfilé i ugn

5

Bryn köttet runt om i en stekpanna. Se till att inte bränna kryddorna, så ha en rejäl klick med smör.

6

Ta upp och lägg i en ugnsfast form eller på en djup plåt. Stick in en stektermometer i mitten av tjockaste delen.

Ställ in i ugnen och låt den stå tills du har en innertemperatur på 72°C.

Helstekt fläskytterfilé i ugn

7

Ta ut köttet och låt det stå och vila i minst fem minuter innan du skär upp det.

Servera med lite goda tillbehör.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 Smör till stekning
Kryddblandning
 1 tsk Örtsalt
 2 krm Senapspulver
 0,50 tsk Paprikapulver
 1 krm Chilipulver

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 130°.

2

Skär några snitt i fettet så att du kommer ner precis vid köttet. Jag lämnar gärna fettet kvar för det ger så mycket god smak.

Helstekt fläskytterfilé i ugn

3

Blanda ihop kryddblandningen.

Helstekt fläskytterfilé i ugn

4

Strö över kryddblandningen över hela köttbiten och klappa in kryddorna ordentligt.

Helstekt fläskytterfilé i ugn

5

Bryn köttet runt om i en stekpanna. Se till att inte bränna kryddorna, så ha en rejäl klick med smör.

6

Ta upp och lägg i en ugnsfast form eller på en djup plåt. Stick in en stektermometer i mitten av tjockaste delen.

Ställ in i ugnen och låt den stå tills du har en innertemperatur på 72°C.

Helstekt fläskytterfilé i ugn

7

Ta ut köttet och låt det stå och vila i minst fem minuter innan du skär upp det.

Servera med lite goda tillbehör.

Helstekt fläskytterfilé i ugn
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida