Hemgjord saffransglögg

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Ingen jul utan en god glögg? Här har du ett lchf-vänligt alternativ på saffransglögg som du gör själv hemma. Detta lchfreceptet är alltså utan tillsatt…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Hemgjord saffransglögg
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivet
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Ingen jul utan en god glögg? Här har du ett lchf-vänligt alternativ på saffransglögg som du gör själv hemma.

Detta lchfreceptet är alltså utan tillsatt socker, dvs en sockerfri saffransglögg.

Den kan du sedan dricka antingen kall som på bilden, eller så värmer du den och dricker som en värmande dryck.

Oavsett vad, så är detta otroligt gott!

Detta receptet ger en flaska färdig saffransglögg (75 cl).

Bild och recept: Sockertjocken

 

Ingredienser

Mängd5 Portioner
 0,50 g Saffran
 0,50 dl Vatten
 4 msk Sötning
 1 st Vaniljstång
 6 st Nejlikor
 1 bit torkad ingefära
 2 st Kanelstänger
 75 cl Vitt torrt vin

 

Gör så här:

1

Koka upp vattnet i en kastrull.

2

Tillsätt saffran och sötning. Rör om tills det att sötningen har lösts upp helt.

3

Dela vaniljstången på längden, så att du öppnar upp den helt.
Tillsätt den i saffransmixen tillsammans med övriga kryddor.

4

Ställ kastrullen åt sidan så att vätskan får svalna helt.

5

När smaksättningen har svalnat tillsätter du vinet.

6

Låt glöggen sedan stå och dra några timmar, gärna över natten så att det får dra ur smakerna ordentligt.

7

Sila sedan av glöggen i en finmaskig sil. Om du vill få den riktigt klar och fin, så kan du sila den genom ett kaffefilter.
Häll sedan upp på en rengjord flaska.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 0,50 g Saffran
 0,50 dl Vatten
 4 msk Sötning
 1 st Vaniljstång
 6 st Nejlikor
 1 bit torkad ingefära
 2 st Kanelstänger
 75 cl Vitt torrt vin

Instruktioner

1

Koka upp vattnet i en kastrull.

2

Tillsätt saffran och sötning. Rör om tills det att sötningen har lösts upp helt.

3

Dela vaniljstången på längden, så att du öppnar upp den helt.
Tillsätt den i saffransmixen tillsammans med övriga kryddor.

4

Ställ kastrullen åt sidan så att vätskan får svalna helt.

5

När smaksättningen har svalnat tillsätter du vinet.

6

Låt glöggen sedan stå och dra några timmar, gärna över natten så att det får dra ur smakerna ordentligt.

7

Sila sedan av glöggen i en finmaskig sil. Om du vill få den riktigt klar och fin, så kan du sila den genom ett kaffefilter.
Häll sedan upp på en rengjord flaska.

Hemgjord saffransglögg
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida