Ingen jul utan en god glögg? Här har du ett lchf-vänligt alternativ på saffransglögg som du gör själv hemma.
Detta lchfreceptet är alltså utan tillsatt socker, dvs en sockerfri saffransglögg.
Den kan du sedan dricka antingen kall som på bilden, eller så värmer du den och dricker som en värmande dryck.
Oavsett vad, så är detta otroligt gott!
Detta receptet ger en flaska färdig saffransglögg (75 cl).
Bild och recept: Sockertjocken
Koka upp vattnet i en kastrull.
Dela vaniljstången på längden, så att du öppnar upp den helt.
Tillsätt den i saffransmixen tillsammans med övriga kryddor.
Ställ kastrullen åt sidan så att vätskan får svalna helt.
När smaksättningen har svalnat tillsätter du vinet.
Låt glöggen sedan stå och dra några timmar, gärna över natten så att det får dra ur smakerna ordentligt.
Sila sedan av glöggen i en finmaskig sil. Om du vill få den riktigt klar och fin, så kan du sila den genom ett kaffefilter.
Häll sedan upp på en rengjord flaska.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Koka upp vattnet i en kastrull.
Dela vaniljstången på längden, så att du öppnar upp den helt.
Tillsätt den i saffransmixen tillsammans med övriga kryddor.
Ställ kastrullen åt sidan så att vätskan får svalna helt.
När smaksättningen har svalnat tillsätter du vinet.
Låt glöggen sedan stå och dra några timmar, gärna över natten så att det får dra ur smakerna ordentligt.
Sila sedan av glöggen i en finmaskig sil. Om du vill få den riktigt klar och fin, så kan du sila den genom ett kaffefilter.
Häll sedan upp på en rengjord flaska.
Victoria says:
Tänkte prova detta recept men funderar på hur lång hållbarhet den har och hur den ska förvaras.