Hemgjort kebabkött sous vide

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 7 röster - Betygsätt

Hemgjort kebabkött finns det en hel del olika recept på, men att göra det sous vide är något som jag har lärt mig att man…

Läs mer 5 kommentarer Skriv ut
Hemgjort kebabkött sous vide
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning3 tim 30 minTotalt3 tim 50 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Hemgjort kebabkött finns det en hel del olika recept på, men att göra det sous vide är något som jag har lärt mig att man kan göra via Sous Vide Sverige på Facebook. För övrigt en grymt bra grupp att vara medlem i om man är intresserad av att laga mat med sous vide.

Det tar ju en del tid, men det är SÅ värt det, för du får ett kebabkött som är otroligt gott.
Dessutom så är det billigare att göra än att köpa dyra färdiga produkter som oftast innehåller saker som inte är så bra inom lchf.

Till min kebab så gör jag gärna en äggwrap som jag fyller med toum, isbergsallad, tomat, gurka, fefferoni, rödlök och kanske nån god stark sås.

För att göra detta så måste du ju givetvis skaffa dig en sous vide cirkulator och det finns ju olika modeller att välja på.
Själv så använder jag en Champion (adlink).
Jag vet att väldigt många förespråkar en Anova (adlink), men den kostar ju lite mer, men det är ofta kampanjer på de.

En annan sak som i detta fall är viktigt, det är en vacuumförpackare. Har du en sous vide stav redan så har du troligtvis en vacuumförpackare med. Själv så har jag en Caso VC10 (adlink) som jag är supernöjd med.

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 1,50 kg Nötfärs
 2 Ägg
 3 msk Spiskummin
 2 msk Lökpulver
 0,50 msk Vitlökspulver
 1 msk Salt
 2 krm Nymalen svartpeppar
Tillbehör
 Isbergsallad
 Tomat
 Fefferoni

 

Gör så här:

1

Blanda ihop samtliga ingredienser ordentligt.

Hemgjort kebabkött sous vide

2

Klä en avlång brödform med lite plastfolie.
Lägg i färsen i den och se till att pressa till den ordentligt för att få en så kompakt och luftfri färs som möjligt.

Hemgjort kebabkött sous vide

3

Vacuumförpacka nu färsen. Om du har använt en plastfolie som tål värme, då kan du låta den vara kvar, annars får du ta bort den först.

Hemgjort kebabkött sous vide

4

Kör den sous vide på 63 grader i fyra timmar.

Hemgjort kebabkött sous vide

5

När den är klar, tar du upp den ur vattnet och kyler ner den snabbt.
Sen kan du låta den bli riktigt kylskåpskall.

6

Ta sen ut den ur vacuumpåsen och skär strimlor. Jag delade min rulle på mitten och sen så ställde jag den på högkant och skar tunna strimlor.

Hemgjort kebabkött sous vide

7

Stek upp köttet lite snabbt i en het panna och sedan är det bara att börja bygga din kebab.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 7

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,50 kg Nötfärs
 2 Ägg
 3 msk Spiskummin
 2 msk Lökpulver
 0,50 msk Vitlökspulver
 1 msk Salt
 2 krm Nymalen svartpeppar
Tillbehör
 Isbergsallad
 Tomat
 Fefferoni

Instruktioner

1

Blanda ihop samtliga ingredienser ordentligt.

Hemgjort kebabkött sous vide

2

Klä en avlång brödform med lite plastfolie.
Lägg i färsen i den och se till att pressa till den ordentligt för att få en så kompakt och luftfri färs som möjligt.

Hemgjort kebabkött sous vide

3

Vacuumförpacka nu färsen. Om du har använt en plastfolie som tål värme, då kan du låta den vara kvar, annars får du ta bort den först.

Hemgjort kebabkött sous vide

4

Kör den sous vide på 63 grader i fyra timmar.

Hemgjort kebabkött sous vide

5

När den är klar, tar du upp den ur vattnet och kyler ner den snabbt.
Sen kan du låta den bli riktigt kylskåpskall.

6

Ta sen ut den ur vacuumpåsen och skär strimlor. Jag delade min rulle på mitten och sen så ställde jag den på högkant och skar tunna strimlor.

Hemgjort kebabkött sous vide

7

Stek upp köttet lite snabbt i en het panna och sedan är det bara att börja bygga din kebab.

Hemgjort kebabkött sous vide
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida