Hemgjort kebabkött finns det en hel del olika recept på, men att göra det sous vide är något som jag har lärt mig att man kan göra via Sous Vide Sverige på Facebook. För övrigt en grymt bra grupp att vara medlem i om man är intresserad av att laga mat med sous vide.
Det tar ju en del tid, men det är SÅ värt det, för du får ett kebabkött som är otroligt gott.
Dessutom så är det billigare att göra än att köpa dyra färdiga produkter som oftast innehåller saker som inte är så bra inom lchf.
Till min kebab så gör jag gärna en äggwrap som jag fyller med toum, isbergsallad, tomat, gurka, fefferoni, rödlök och kanske nån god stark sås.
För att göra detta så måste du ju givetvis skaffa dig en sous vide cirkulator och det finns ju olika modeller att välja på.
Själv så använder jag en Champion (adlink).
Jag vet att väldigt många förespråkar en Anova (adlink), men den kostar ju lite mer, men det är ofta kampanjer på de.
En annan sak som i detta fall är viktigt, det är en vacuumförpackare. Har du en sous vide stav redan så har du troligtvis en vacuumförpackare med. Själv så har jag en Caso VC10 (adlink) som jag är supernöjd med.
Blanda ihop samtliga ingredienser ordentligt.
Klä en avlång brödform med lite plastfolie.
Lägg i färsen i den och se till att pressa till den ordentligt för att få en så kompakt och luftfri färs som möjligt.
Vacuumförpacka nu färsen. Om du har använt en plastfolie som tål värme, då kan du låta den vara kvar, annars får du ta bort den först.
Kör den sous vide på 63 grader i fyra timmar.
När den är klar, tar du upp den ur vattnet och kyler ner den snabbt.
Sen kan du låta den bli riktigt kylskåpskall.
Ta sen ut den ur vacuumpåsen och skär strimlor. Jag delade min rulle på mitten och sen så ställde jag den på högkant och skar tunna strimlor.
Stek upp köttet lite snabbt i en het panna och sedan är det bara att börja bygga din kebab.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop samtliga ingredienser ordentligt.
Klä en avlång brödform med lite plastfolie.
Lägg i färsen i den och se till att pressa till den ordentligt för att få en så kompakt och luftfri färs som möjligt.
Vacuumförpacka nu färsen. Om du har använt en plastfolie som tål värme, då kan du låta den vara kvar, annars får du ta bort den först.
Kör den sous vide på 63 grader i fyra timmar.
När den är klar, tar du upp den ur vattnet och kyler ner den snabbt.
Sen kan du låta den bli riktigt kylskåpskall.
Ta sen ut den ur vacuumpåsen och skär strimlor. Jag delade min rulle på mitten och sen så ställde jag den på högkant och skar tunna strimlor.
Stek upp köttet lite snabbt i en het panna och sedan är det bara att börja bygga din kebab.
anerig1957 says:
Finns något alternativ till Sous Vide? Jag har ingen sådan och tänker inte köpa en heller, finns ingen förvaringsplats för den nämligen.
LCHF-arkivet says:
Hej!
Då kan du kolla detta inlägget: https://www.lchfarkivet.se/lchf-recept/hemlagat-kebabkott/
Nicklas Anlert says:
Kanon bra recept!
Men jag som älskar kryddig mat lade till lite på kryddmåtten och adderade chiliflakes, paprikapulver, en touch senapspulver och sambalolek(chili igen iofs men syrligare) men var inte rädd för att krydda är mitt motto.
Frågade min son när det var klart, vad luktar det här?
Kebab..!! 😄
Tack för receptet, inte sista gången jag/vi gör detta..😋
Alf says:
Hej vakum packade du med forman kvar för annars när man Vakumpackare så kläms den ju ihop? Eller har jag fel mvh Alf Jämtland.
LCHF-arkivet says:
Nä, packar man den ordentligt, då håller den formen bra.