Många av de senapssorter som finns att köpa innehåller en hel del socker i sig, om man inte väljer att använda dijonsenap.
Men, det är så otroligt enkelt att göra egen hemlagad senap och detta är ett recept på hemlagad apelsinsenap som smakar underbart till skinkan.
Någon kanske reagerar över att det är apelsin i och att det inte är LCHF, men i detta fallet så är det mer en krydda/smaksättning och det ger ingen påverkan på mängden kolhydrater.
Det är alltså två påsar med gula senapsfrön och en påse med bruna senapsfrön du skall använda.
När det gäller sötningen så kan du utesluta den helt för en starkare senap eller så använder du honung istället om din kost tillåter det. jag använde sukrin.
Den här senapen håller flera månader i kylen.
Sjud senapsfrön i vattnet i cirka 5 minuter.
Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa med en stavmixer till en lagom slät senap. Ju mer du mixar desto finare blir den.
Häll upp på väl rengjorda burkar.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sjud senapsfrön i vattnet i cirka 5 minuter.
Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa med en stavmixer till en lagom slät senap. Ju mer du mixar desto finare blir den.
Häll upp på väl rengjorda burkar.