Hemlagad apelsinsenap

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Många av de senapssorter som finns att köpa innehåller en hel del socker i sig, om man inte väljer att använda dijonsenap. Men, det är…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Hemlagad apelsinsenap
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse3 minTillagning10 minTotalt13 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Många av de senapssorter som finns att köpa innehåller en hel del socker i sig, om man inte väljer att använda dijonsenap.

Men, det är så otroligt enkelt att göra egen hemlagad senap och detta är ett recept på hemlagad apelsinsenap som smakar underbart till skinkan.

Någon kanske reagerar över att det är apelsin i och att det inte är LCHF, men i detta fallet så är det mer en krydda/smaksättning och det ger ingen påverkan på mängden kolhydrater.

Det är alltså två påsar med gula senapsfrön och en påse med bruna senapsfrön du skall använda.

När det gäller sötningen så kan du utesluta den helt för en starkare senap eller så använder du honung istället om din kost tillåter det. jag använde sukrin.

Den här senapen håller flera månader i kylen.

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 1 msk Saften från apelsin
 2 tsk Finrivet apelsinskal
 1/2 dl Rapsolja
 1 tsk Salt
 2 msk Senapspulver
 1 1/2 dl Vatten
 26 g Bruna senapsfrön (påse)
 52 g Gula senapsfrön (påse)

 

Gör så här:

1

Sjud senapsfrön i vattnet i cirka 5 minuter.

3

Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa med en stavmixer till en lagom slät senap. Ju mer du mixar desto finare blir den.

5

Häll upp på väl rengjorda burkar.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 msk Saften från apelsin
 2 tsk Finrivet apelsinskal
 1/2 dl Rapsolja
 1 tsk Salt
 2 msk Senapspulver
 1 1/2 dl Vatten
 26 g Bruna senapsfrön (påse)
 52 g Gula senapsfrön (påse)

Instruktioner

1

Sjud senapsfrön i vattnet i cirka 5 minuter.

3

Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa med en stavmixer till en lagom slät senap. Ju mer du mixar desto finare blir den.

5

Häll upp på väl rengjorda burkar.

Hemlagad apelsinsenap
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida