Att göra en egen hemlagad ketchup som dessutom är helt sockerfri är inget svårt alls. Använder man sig av lite goda tomatprodukter med, då kommer du gilla den här ketchupen.
Receptet kommer ursprungligen från boken LCHF 2.0 men jag hittade receptet hos Lilla Fru Larsson.
Bild: Lilla Fru Larsson
Blanda ihop samtliga ingredienser i en kastrull och låt puttra på svag värme i 20-30 minuter.
Häll upp i en burk och låt svalna.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Kikamarika says:
Jag visste inte att jag saknat ketchup förrän jag smakade den här!! Underbart god!!
LCHF-arkivet says:
Vad otroligt roligt att höra! Tack för återkopplingen.
Margaretha says:
Sockerfri…? I Tomatpuré finns massor av socker? Eller finns det ett recept på sockerfri tomatpuré?
Lars says:
@Margaretha
Var får du de ifrån? Däremot finns det en viss sötma som i mängder av olika livsmedel typ frukter grönsaker. Denna sötma kommer av flera olika sockerarter. Om du menar att tomatpure innehåller tillsatt vitt raffinerat socker så kan de kanske stämma i någon produkt. Jag tror att du kanske tänker på ketchup. De är en helt annan femma 😉
https://www.delitea.se/sevan-tomatpure-800g?gclid=CjwKCAjww8mWBhABEiwAl6-2RfqzL3cVEoWHGyms1LbPuvjyzB529wQsW0vomlnUVjRtu6-ewVR8TxoCpPUQAvD_BwE