Att göra en egen hemlagad senap behöver inte vara svårt alls. Den här senapen gör du på 15 minuter och sen har du en senap som är hemlagad, sockerfri och hur god som helst.
Den håller sig dessutom i kylen flera månader och har massor av smak. Blir bara godare ju längre den står..=)
Äter du LCHF är detta en senap som är ett måste till julskinkan.
Du skall använda 2+1 påsar med senapsfrön.
Sjud senapsfröna i vattnet i cirka 5 minuter.
Blanda ner övriga ingredienser och mixa allt med en stavmixer till en lagom slät senap.
Häll upp på väl rengjorda burkar..
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sjud senapsfröna i vattnet i cirka 5 minuter.
Blanda ner övriga ingredienser och mixa allt med en stavmixer till en lagom slät senap.
Häll upp på väl rengjorda burkar..
Gerd Sjöberg says:
Hej! Måste man ha senapsfrön? Räcker det inte med senapspulver?
LCHF-arkivet says:
Senapsfröna ger ju smak och sen är det ju de som gör att det blir en grov senap.
Eva Carlberg says:
Hur länge håller sig denna goda senap. Gjorde en sats i julas och har haft den i väl rengjord glasburk i kylen sen dess.
LCHF-arkivet says:
Den håller väl egentligen tills dess att det bildas mögel.. dvs väldigt länge…=)