Att göra en egen hemlagad tacosalsa är inte alls svårt, och det bästa av allt är att du vet exakt vad som finns i den och slipper socker och andra tillsatser som ofta finns i salsan man köper i butiken.
Hettan får du själv anpassa efter smak och då får du välja chilifrukter som passar din smak.
Recept och bild: Matgiken
Dela chilin på mitten och ta ur kärnorna. Hacka den fint.
Fräs löken och vitlöken i oljan cirka 1-2 minuter utan att den får någon färg.
Tillsätt den hackade chilin och fräs den cirka 1 minut till.
Slå på tomaterna, vinägern, salt och spiskummin. Rör om och låt koka upp.
Låt nu salsan stå och puttra på låg värme. Rör om lite då och då så att det inte sätter sig i botten. Låt puttra i cirka 15 minuter tills salsan tjocknat lite.
Smaka av salsan med lite svartpeppar och eventuellt lite salt.
Ställ åt sidan och låt svalna.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Dela chilin på mitten och ta ur kärnorna. Hacka den fint.
Fräs löken och vitlöken i oljan cirka 1-2 minuter utan att den får någon färg.
Tillsätt den hackade chilin och fräs den cirka 1 minut till.
Slå på tomaterna, vinägern, salt och spiskummin. Rör om och låt koka upp.
Låt nu salsan stå och puttra på låg värme. Rör om lite då och då så att det inte sätter sig i botten. Låt puttra i cirka 15 minuter tills salsan tjocknat lite.
Smaka av salsan med lite svartpeppar och eventuellt lite salt.
Ställ åt sidan och låt svalna.
jag glum says:
jag glum