Hemlagad tacosalsa

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 4 röster - Betygsätt

Att göra en egen hemlagad tacosalsa är inte alls svårt, och det bästa av allt är att du vet exakt vad som finns i den…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Hemlagad tacosalsa
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Att göra en egen hemlagad tacosalsa är inte alls svårt, och det bästa av allt är att du vet exakt vad som finns i den och slipper socker och andra tillsatser som ofta finns i salsan man köper i butiken.

Hettan får du själv anpassa efter smak och då får du välja chilifrukter som passar din smak.

Recept och bild: Matgiken

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 40 g Gul lök (finhackad)
 5 g Vitlök (finhackad)
 1 st Chili (färsk)
 0,5 tsk Salt
 0,5 krm Svartpeppar (malen)

 

Gör så här:

1

Dela chilin på mitten och ta ur kärnorna. Hacka den fint.

3

Fräs löken och vitlöken i oljan cirka 1-2 minuter utan att den får någon färg.

5

Tillsätt den hackade chilin och fräs den cirka 1 minut till.

7

Slå på tomaterna, vinägern, salt och spiskummin. Rör om och låt koka upp.

9

Låt nu salsan stå och puttra på låg värme. Rör om lite då och då så att det inte sätter sig i botten. Låt puttra i cirka 15 minuter tills salsan tjocknat lite.

11

Smaka av salsan med lite svartpeppar och eventuellt lite salt.

13

Ställ åt sidan och låt svalna.

15

Tycker du om koriander så kan du tillsätta lite hackad färsk koriander precis innan servering.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 40 g Gul lök (finhackad)
 5 g Vitlök (finhackad)
 1 st Chili (färsk)
 0,5 tsk Salt
 0,5 krm Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1

Dela chilin på mitten och ta ur kärnorna. Hacka den fint.

3

Fräs löken och vitlöken i oljan cirka 1-2 minuter utan att den får någon färg.

5

Tillsätt den hackade chilin och fräs den cirka 1 minut till.

7

Slå på tomaterna, vinägern, salt och spiskummin. Rör om och låt koka upp.

9

Låt nu salsan stå och puttra på låg värme. Rör om lite då och då så att det inte sätter sig i botten. Låt puttra i cirka 15 minuter tills salsan tjocknat lite.

11

Smaka av salsan med lite svartpeppar och eventuellt lite salt.

13

Ställ åt sidan och låt svalna.

15

Tycker du om koriander så kan du tillsätta lite hackad färsk koriander precis innan servering.

Hemlagad tacosalsa
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida