Hemlagad tacosalsa
1
Innehåll
Att göra en egen hemlagad tacosalsa är inte alls svårt, och det bästa av allt är att du vet exakt vad som finns i den och slipper socker och andra tillsatser som ofta finns i salsan man köper i butiken.
Hettan får du själv anpassa efter smak och då får du välja chilifrukter som passar din smak.
Recept och bild: Matgiken
Total tid: 30 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 400 g krossade tomater
- 1 msk olivolja
- 40 g gul lök (finhackad)
- 5 g vitlök (finhackad)
- 1 st färsk chili
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 0,5 tsk malen spiskummin
- 0,5 tsk salt
- 0,5 krm nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Dela chilin på mitten och ta ur kärnorna. Hacka den fint.
- Fräs löken och vitlöken i oljan cirka 1-2 minuter utan att den får någon färg.
- Tillsätt den hackade chilin och fräs den cirka 1 minut till.
- Slå på tomaterna, vinägern, salt och spiskummin. Rör om och låt koka upp.
- Låt nu salsan stå och puttra på låg värme. Rör om lite då och då så att det inte sätter sig i botten. Låt puttra i cirka 15 minuter tills salsan tjocknat lite.
- Smaka av salsan med lite svartpeppar och eventuellt lite salt.
- Ställ åt sidan och låt svalna.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!