Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Hemlagad tacosalsa

5 av 4 röster
Hemlagad tacosalsa

Att göra en egen hemlagad tacosalsa är inte alls svårt, och det bästa av allt är att du vet exakt vad som finns i den och slipper socker och andra tillsatser som ofta finns i salsan man köper i butiken.

Hettan får du själv anpassa efter smak och då får du välja chilifrukter som passar din smak.

Recept och bild: Matgiken

Total tid: 30 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Dela chilin på mitten och ta ur kärnorna. Hacka den fint.
  • Fräs löken och vitlöken i oljan cirka 1-2 minuter utan att den får någon färg.
  • Tillsätt den hackade chilin och fräs den cirka 1 minut till.
  • Slå på tomaterna, vinägern, salt och spiskummin. Rör om och låt koka upp.
  • Låt nu salsan stå och puttra på låg värme. Rör om lite då och då så att det inte sätter sig i botten. Låt puttra i cirka 15 minuter tills salsan tjocknat lite.
  • Smaka av salsan med lite svartpeppar och eventuellt lite salt.
  • Ställ åt sidan och låt svalna.
  • Tycker du om koriander så kan du tillsätta lite hackad färsk koriander precis innan servering.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg