Hemlagat kebabkött

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 3 röster - Betygsätt

Ofta när man köper kebabkött så innehåller det inte bara rent kött utan även en hel del tillsatser, även gluten i vissa fall. Det kan…

Läs mer 5 kommentarer Skriv ut
Hemlagat kebabkött
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning3 timTotalt3 tim 10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Ofta när man köper kebabkött så innehåller det inte bara rent kött utan även en hel del tillsatser, även gluten i vissa fall. Det kan dessutom vara ganska dyrt.

Att göra eget hemlagat kebabkött är dock inte svårt. Det tar lite tid att göra, men det är garanterat gott och helt utan tillsatser.

Vilken färs du använder är helt upp till dig själv och det kan vara lite skoj att blanda nötfärs med lammfärs t ex för att få en lammkebab istället.

Det blir ganska mycket kebab av detta receptet men det är kanon att skiva upp allt och sedan frysa in i portioner.

Recept och bild: Sockertjocken

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 1 msk Salt
 2 msk Lökpulver
 5 g Vitlök (pressad)
 2 st Äggula
 1 1/2 kg Köttfärs

 

Gör så här:

1

Börja med att sätta ugnen på 100 grader.

2

Blanda ihop samtliga ingredienser och forma köttet till en jämn rulle. Se till att du pressar den ordentligt så att den blir riktigt kompakt och inte har några lufthål.

3

Rulla in den i ugnsfolie och lägg den med skarven neråt på ett galler. Detta för att vätska och fett skall kunna rinna ut ur den. Alternativt så sticker du några hål i botten på den. Det viktiga är vätskan skall kunna rinna ur.

4

Placera gallret i mitten av ugnen och ställ en plåt under som kan fånga upp all vätska. Stek den i tre timmar.

5

Ta ut den och ta bort folien och låt rullen svalna ordentligt. När den svalnat så lägger du in den i kylen och låter den bli riktigt kall. Ta sen ut den och skär tunna fina strimlor av den.

6

Strimlorna kan du sedan steka i lite smör eller så värmer du bara upp dem och äter som de är.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 msk Salt
 2 msk Lökpulver
 5 g Vitlök (pressad)
 2 st Äggula
 1 1/2 kg Köttfärs

Instruktioner

1

Börja med att sätta ugnen på 100 grader.

2

Blanda ihop samtliga ingredienser och forma köttet till en jämn rulle. Se till att du pressar den ordentligt så att den blir riktigt kompakt och inte har några lufthål.

3

Rulla in den i ugnsfolie och lägg den med skarven neråt på ett galler. Detta för att vätska och fett skall kunna rinna ut ur den. Alternativt så sticker du några hål i botten på den. Det viktiga är vätskan skall kunna rinna ur.

4

Placera gallret i mitten av ugnen och ställ en plåt under som kan fånga upp all vätska. Stek den i tre timmar.

5

Ta ut den och ta bort folien och låt rullen svalna ordentligt. När den svalnat så lägger du in den i kylen och låter den bli riktigt kall. Ta sen ut den och skär tunna fina strimlor av den.

6

Strimlorna kan du sedan steka i lite smör eller så värmer du bara upp dem och äter som de är.

Hemlagat kebabkött
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

  • Gjorde detta i går och det har nu vilat i kylskåpet över natten. Har du något bra tips på kebabsås? Gärna både vit och röd😊
    Ska bli spännande vid dagens middag.

  • Vit kebabsås:
    250 g turkisk yoghurt
    1 st vitlök klyfta, pressad
    1 nypa salt
    1 krm svartpeppar
    1 tsk paprikapulver starkt
    Röd kebabsås:
    500 g krossade tomater
    1 st gul lök finhackad
    2 msk tomatpuré
    1 st köttbuljong tärning
    1 dl vatten
    ½ tsk svartpeppar
    1 nypa socker
    ½ tsk spiskummin
    chilipeppar färsk, efter smak

  • Måste den kylas innan man skär den? Håller den inte ihop annars? Trevligare att äta “färsk” nylagad mat än uppvärmd.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida