Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Het gurksallad med asiatiska smaker

1 av 1 röst
Het gurksallad med asiatiska smaker

Het gurksallad med asiatiska smaker är en frisk och kryddig sallad som är perfekt för dig som följer LCHF.

Denna sallad kombinerar krispiga gurkbitar med en smakrik dressing gjord på soja, sesamolja och chiliolja, vilket ger en härlig balans mellan sälta, umami och hetta.

Färskriven vitlök ger extra sting, medan sesamfrön och chiliflakes ger en rostad och lätt kryddig avslutning.

Denna sallad passar utmärkt som ett tillbehör till grillat kött eller fisk, eller som en lätt förrätt som sätter tonen för en måltid med asiatiska influenser.

För en extra fräsch touch kan du toppa med färska örter som koriander eller mynta.

Total tid: 10 minuter
Portioner: 2 portioner
Författare: Sophie Björkman

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda ihop alla ingredienser till såsen.
  • Skär gurkan i tjocka skivor.
  • Häll på såsen och blanda om ordentligt.
  • Toppa med extra sesamfrön.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Het gurksallad med asiatiska smaker”

1 from 1 vote

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg