Het Jalapeñosalsa
Testa gärna denna smarriga heta jalapeñosalsa som passar bra till det mesta.
Perfekt att ha på en pizzabotten, på stekt bacon, till kycklingen eller varför inte testa att göra ost & vitlöksbröd och dippa dessa läckra ostbröd i denna underbart goda salsa.
(recept på ost & vitlöksbröd hittar ni här inne på lchf-arkivet, eller inne på min profil.)
Fantastiskt god och med lite sting i.
Känner man dock inte för den starka versionen så kan man välja att inte använda jalapeño, eller minska på antalet jalapeñoskivor.
1.5 liter Färdig Salsa
* 4g kolh. per 100g salsa
* Förvaras i kylskåp med förslutbart lock 1-2 veckor
* Går bra att frysa in och tina upp i kylskåp eller snabbt i micron.
Hoppas ni gillar mina recept.
Fler tips, inspiration och recept hittar ni inne på min instagram.
Följ mig gärna!
@lchf_morsan
Ingredienser
Ingredienser
- 4 st Tomater (stora)
- 0,5 st Zucchini
- 1 st Gul Lök (stor)
- 2 st Vitlöksklyftor (stora)
- 8 st Jalapeño (skivor i burk)
- 1 st Röd Paprika
- 400 g Krossade Tomater
- 1 l Vatten (kallt)
- 0,5 st Grönsaksbuljongtärning
- 0,5 st Köttbuljongtärning
- 1 msk Rödvinsvinäger
- 2 msk Olivolja
- 1 tsk Paprikakrydda
- 3 floz salt
- 1 floz Svartpeppar
- 0,5 floz Chilipeppar krydda
- 0,5 dl Basilika Blad
Instruktioner
Gör så här
- Dela zucchini och den gula löken på mitten.
- Gör ett kryssnitt ovanpå varje tomat.
- Lägg sedan tomaterna, zucchini och den gula löken i en ugnsfast form.
- Stoppa in formen i mitten av ugnen på 200grader i 30 minuter.
- Ta ut och låt svalna lite tills du känner att du kan arbeta med tomaterna med händerna.
- Skalet på tomaterna kan nu skalas av för hand.
- Hacka sedan tomaterna, löken och zucchini och lägg ner i en större kastrull.
- Finhacka basilika och jalapeno och lägg ner i kastrullen.
- Pressa vitlöksklyftorna över och hacka paprika och lägg ner.
- Häll över de krossade tomaterna, kallt vatten, olivolja, rödvinsvinäger och kryddor även buljongtärningarna.
- Låt koka på medelvärme i 45 minuter.
- Låt salsan sedan svalna.
- Häll över salsan i en köksmixer och kör stötvis några omgångar för att få en finare konsistens men att du ändå behåller små bitar.