Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Het Jalapeñosalsa

Inga röster än
Het Jalapeñosalsa

Testa gärna denna smarriga heta jalapeñosalsa som passar bra till det mesta.
Perfekt att ha på en pizzabotten, på stekt bacon, till kycklingen eller varför inte testa att göra ost & vitlöksbröd och dippa dessa läckra ostbröd i denna underbart goda salsa.
(recept på ost & vitlöksbröd hittar ni här inne på lchf-arkivet, eller inne på min profil.)

Fantastiskt god och med lite sting i.
Känner man dock inte för den starka versionen så kan man välja att inte använda jalapeño, eller minska på antalet jalapeñoskivor.

1.5 liter Färdig Salsa
* 4g kolh. per 100g salsa
* Förvaras i kylskåp med förslutbart lock 1-2 veckor
* Går bra att frysa in och tina upp i kylskåp eller snabbt i micron.

Hoppas ni gillar mina recept.
Fler tips, inspiration och recept hittar ni inne på min instagram.
Följ mig gärna!
@lchf_morsan

Total tid: 1 timme 25 minuter
Portioner: 1
Författare: Lchf Morsan

Ingredienser

Ingredienser

Instruktioner

Gör så här

  • Dela zucchini och den gula löken på mitten.
  • Gör ett kryssnitt ovanpå varje tomat.
  • Lägg sedan tomaterna, zucchini och den gula löken i en ugnsfast form.
  • Ringla lite olivolja över och en nypa flingsalt.
  • Stoppa in formen i mitten av ugnen på 200grader i 30 minuter.
    Het Jalapeno Salsa
  • Ta ut och låt svalna lite tills du känner att du kan arbeta med tomaterna med händerna.
  • Skalet på tomaterna kan nu skalas av för hand.
  • Hacka sedan tomaterna, löken och zucchini och lägg ner i en större kastrull.
    Het Jalapeno Salsa
  • Finhacka basilika och jalapeno och lägg ner i kastrullen.
  • Pressa vitlöksklyftorna över och hacka paprika och lägg ner.
  • Häll över de krossade tomaterna, kallt vatten, olivolja, rödvinsvinäger och kryddor även buljongtärningarna.
  • Låt koka på medelvärme i 45 minuter.
    Het Jalapeno Salsa
  • Låt salsan sedan svalna.
  • Häll över salsan i en köksmixer och kör stötvis några omgångar för att få en finare konsistens men att du ändå behåller små bitar.

Lycka till!

    per
    Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
    Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Sätt betyg