Het Jalapeñosalsa

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Testa gärna denna smarriga heta jalapeñosalsa som passar bra till det mesta. Perfekt att ha på en pizzabotten, på stekt bacon, till kycklingen eller varför…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Het Jalapeno Salsa
cooked user 9036SkapareLchf MorsanFörberedelse10 minTillagning1 tim 15 minTotalt1 tim 25 min

Beskrivning - Information

Testa gärna denna smarriga heta jalapeñosalsa som passar bra till det mesta.
Perfekt att ha på en pizzabotten, på stekt bacon, till kycklingen eller varför inte testa att göra ost & vitlöksbröd och dippa dessa läckra ostbröd i denna underbart goda salsa.
(recept på ost & vitlöksbröd hittar ni här inne på lchf-arkivet, eller inne på min profil.)

Fantastiskt god och med lite sting i.
Känner man dock inte för den starka versionen så kan man välja att inte använda jalapeño, eller minska på antalet jalapeñoskivor.

1.5 liter Färdig Salsa
* 4g kolh. per 100g salsa
* Förvaras i kylskåp med förslutbart lock 1-2 veckor
* Går bra att frysa in och tina upp i kylskåp eller snabbt i micron.

Hoppas ni gillar mina recept.
Fler tips, inspiration och recept hittar ni inne på min instagram.
Följ mig gärna!
@lchf_morsan

ANNONS

Ingredienser

Mängd1 Portion
Ingredienser
 4 st Tomater (stora)
 0,50 st Zucchini
 1 st Gul Lök (stor)
 2 st Vitlöksklyftor (stora)
 8 st Jalapeño (skivor i burk)
 1 st Röd Paprika
 400 g Krossade Tomater
 1 l Vatten (kallt)
 0,50 st Grönsaksbuljongtärning
 0,50 st Köttbuljongtärning
 1 msk Rödvinsvinäger
 2 msk Olivolja
 3 krm Salt
 1 krm Svartpeppar
 0,50 krm Chilipeppar krydda
 0,50 dl Basilika Blad
ANNONS

Gör så här:

Gör så här
1

Dela zucchini och den gula löken på mitten.

2

Gör ett kryssnitt ovanpå varje tomat.

3

Lägg sedan tomaterna, zucchini och den gula löken i en ugnsfast form.

4

Ringla lite olivolja över och en nypa flingsalt.

5

Stoppa in formen i mitten av ugnen på 200grader i 30 minuter.

Het Jalapeno Salsa

6

Ta ut och låt svalna lite tills du känner att du kan arbeta med tomaterna med händerna.

7

Skalet på tomaterna kan nu skalas av för hand.

8

Hacka sedan tomaterna, löken och zucchini och lägg ner i en större kastrull.

Het Jalapeno Salsa

9

Finhacka basilika och jalapeno och lägg ner i kastrullen.

10

Pressa vitlöksklyftorna över och hacka paprika och lägg ner.

11

Häll över de krossade tomaterna, kallt vatten, olivolja, rödvinsvinäger och kryddor även buljongtärningarna.

12

Låt koka på medelvärme i 45 minuter.

Het Jalapeno Salsa

13

Låt salsan sedan svalna.

14

Häll över salsan i en köksmixer och kör stötvis några omgångar för att få en finare konsistens men att du ändå behåller små bitar.

Lycka till!

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Ingredienser
 4 st Tomater (stora)
 0,50 st Zucchini
 1 st Gul Lök (stor)
 2 st Vitlöksklyftor (stora)
 8 st Jalapeño (skivor i burk)
 1 st Röd Paprika
 400 g Krossade Tomater
 1 l Vatten (kallt)
 0,50 st Grönsaksbuljongtärning
 0,50 st Köttbuljongtärning
 1 msk Rödvinsvinäger
 2 msk Olivolja
 3 krm Salt
 1 krm Svartpeppar
 0,50 krm Chilipeppar krydda
 0,50 dl Basilika Blad

Instruktioner

Gör så här
1

Dela zucchini och den gula löken på mitten.

2

Gör ett kryssnitt ovanpå varje tomat.

3

Lägg sedan tomaterna, zucchini och den gula löken i en ugnsfast form.

4

Ringla lite olivolja över och en nypa flingsalt.

5

Stoppa in formen i mitten av ugnen på 200grader i 30 minuter.

Het Jalapeno Salsa

6

Ta ut och låt svalna lite tills du känner att du kan arbeta med tomaterna med händerna.

7

Skalet på tomaterna kan nu skalas av för hand.

8

Hacka sedan tomaterna, löken och zucchini och lägg ner i en större kastrull.

Het Jalapeno Salsa

9

Finhacka basilika och jalapeno och lägg ner i kastrullen.

10

Pressa vitlöksklyftorna över och hacka paprika och lägg ner.

11

Häll över de krossade tomaterna, kallt vatten, olivolja, rödvinsvinäger och kryddor även buljongtärningarna.

12

Låt koka på medelvärme i 45 minuter.

Het Jalapeno Salsa

13

Låt salsan sedan svalna.

14

Häll över salsan i en köksmixer och kör stötvis några omgångar för att få en finare konsistens men att du ändå behåller små bitar.

Lycka till!
Het Jalapeñosalsa

Recept av: lchf morsan

Erika Pettersson [35år] Fyrbarnsmamma som brinner för att inspirera andra inom matlagning och bakning. Utbildad kock och en kreativ mångsysslare. Lagar och äter lchf & keto.

Visa alla recept från lchf morsan Hemsida https://www.instagram.com/lchf_morsan
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida