Het limekyckling

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 5 röster - Betygsätt

Det här är ett LCHF-recept på en grymt god och smakrik kycklingrätt som du lagar till väldigt snabbt. Asiatiska influenser med bra balans mellan salt,…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Het limekyckling
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning25 minTotalt30 min

Beskrivning - Information

Det här är ett LCHF-recept på en grymt god och smakrik kycklingrätt som du lagar till väldigt snabbt. Asiatiska influenser med bra balans mellan salt, surt och starkt.

Använd gärna en glutenfri soja, som t ex Renée Voltaires Tamari som du kan beställa här: Renée Voltaire Tamarit?a=158453212&as=1080795702&t=1&tk=1&i=1

Jag förespråkar att använda en stektermometer, av den enkla anledningen att du har full kontroll på ditt kött då och behöver inte chansa eller skära sönder köttet för att kolla om det är klart. Det finns ett stort utbud av stektermometrar hos Bagaren & Kockent?a=1048502774&as=1080795702&t=1&tk=1&i=1.

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 4 st Kycklingfiléer
 1 st Lime
 2 msk Olja
 50 g Smör

Gör så här:

1

Riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda ihop med soja, sambal och oljan. Blanda ihop allt och lägg i kycklingen och blanda runt ordentligt. Låt vila minst en kvart.

2

Bryn kycklingen i en stekpanna så att de får en vacker färg.

3

Lägg dem i en ugnsfast form och häll över den marinad som är kvar. Ställ in i ugnen på 200 grader och kör dem tills de har en kärntemperatur på 75 grader.

4

Ta ut kycklingen och låt den vila 10 minuter. Skiva sen upp filéerna och lägg tillbaka dem i den sky som bildats när de var i ugnen. Ta en sked och häll skyn över så att de marineras lite till.

5

Servera och njut av god kyckling!

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal röster: 5

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 st Kycklingfiléer
 1 st Lime
 2 msk Olja
 50 g Smör

Instruktioner

1

Riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda ihop med soja, sambal och oljan. Blanda ihop allt och lägg i kycklingen och blanda runt ordentligt. Låt vila minst en kvart.

2

Bryn kycklingen i en stekpanna så att de får en vacker färg.

3

Lägg dem i en ugnsfast form och häll över den marinad som är kvar. Ställ in i ugnen på 200 grader och kör dem tills de har en kärntemperatur på 75 grader.

4

Ta ut kycklingen och låt den vila 10 minuter. Skiva sen upp filéerna och lägg tillbaka dem i den sky som bildats när de var i ugnen. Ta en sked och häll skyn över så att de marineras lite till.

5

Servera och njut av god kyckling!

Het limekyckling

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida