Het limescampi
0
Innehåll
Det här är en underbart god förrätt att bjuda på när du har besök. Om du ändå ska grilla något till huvudrätt så kan du slänga på lite scampi innan på grillen.
Serverar du det tillsammans med en god aioli, då har du ett bra LCHF-recept till förrätt.
Total tid: 35 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 400 g scampi (rå)
- 15 g vitlök
- 1 msk sambal oelek
- 2 msk olja
- 1 st lime
- 0,5 tsk salt
Instruktioner
- Skala scampin när den är rå. Lägg i en bunke.
- Pressa vitlöken och riv skalet av limen. Det är bara det yttersta gröna du skall ha på skalet. Pressa saften ur limen.
- Blanda ihop alla ingredienser tillsammans med scampin och låt stå 20-30 minuter.
- Grilla på hög värme någon minut på varje sida. Servera direkt!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!