Heta ajvarbiffar i krämig sås
8
Om du gillar färsbiffar med goda smaker och lite hetta, då ska du testa dessa heta ajvarbiffarna.
En riktigt god husmansrätt med en annan smaksättning än vanliga pannbiffar.
Heta ajvarbiffar med en krämig gräddsås till funkar lika bra till lunch som till en finare middag.
Vill man göra det ännu mer spännande, så kan man använda en del älgfärs.
Recept och bild: Peggy Dausch
Total tid: 45 minuter
Portioner: 6
Ingredienser
Biffarna
Såsen
- 2 dl Grädde
- 1 dl Smetana
- 1 dl Vatten
- 0,5 Hackad gul lök
- 1 msk Oxfond (koncentrerad)
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Basilika
- 1 Vitlöksklyfta
Instruktioner
Biffarna
Såsen
- Lägg tillbaks biffarna i såsen och servera från pannan.
- Servera med en enkel sallad eller varför inte med ett gott blomkålsmos.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!