Heta ajvarbiffar i krämig sås

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 6 röster - Betygsätt

En riktigt god husmansrätt med en annan smaksättning än vanliga pannbiffar. Heta ajvarbiffar med en krämig gräddsås till funkar lika bra till lunch som till…

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
Heta ajvarbiffar i krämig sås
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Beskrivning - Information

En riktigt god husmansrätt med en annan smaksättning än vanliga pannbiffar.
Heta ajvarbiffar med en krämig gräddsås till funkar lika bra till lunch som till en finare middag.
Vill man göra det ännu mer spännande, så kan man använda en del älgfärs.

Recept och bild: Peggy Dausch

ANNONS

Ingredienser

Mängd6 Portioner
Biffarna
 1 kg Köttfärs
 1 Gul lök
 2 Ägg
 1,50 deciliter Ajvar relish
 1 tsk Salt
 1 tsk Malen vitpeppar
 0,50 tsk Malen svartpeppar
Såsen
 2 deciliter Grädde
 1 dl Smetana
 1 dl Vatten
 0,50 Hackad gul lök
 1 msk Oxfond (koncentrerad)
 1 tsk Basilika
 1 Vitlöksklyfta
ANNONS

Gör så här:

Biffarna
1

Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och stek dem i smör. Lägg de stekta biffarna i en ugnsform så länge.
Lägg lite folie över så håller de sig lite varma.

Såsen
2

När de sista biffarna är klara, fräs den hackade löken och vitlöken ett par minuter i biffarnas stekfett. Häll därefter på resterande ingredienser och låt såsen småputtra lite medan du smakar av med peppar och salt.

3

Lägg tillbaks biffarna i såsen och servera från pannan.

4

Servera med en enkel sallad eller varför inte med ett gott blomkålsmos.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 6

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Biffarna
 1 kg Köttfärs
 1 Gul lök
 2 Ägg
 1,50 deciliter Ajvar relish
 1 tsk Salt
 1 tsk Malen vitpeppar
 0,50 tsk Malen svartpeppar
Såsen
 2 deciliter Grädde
 1 dl Smetana
 1 dl Vatten
 0,50 Hackad gul lök
 1 msk Oxfond (koncentrerad)
 1 tsk Basilika
 1 Vitlöksklyfta

Instruktioner

Biffarna
1

Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och stek dem i smör. Lägg de stekta biffarna i en ugnsform så länge.
Lägg lite folie över så håller de sig lite varma.

Såsen
2

När de sista biffarna är klara, fräs den hackade löken och vitlöken ett par minuter i biffarnas stekfett. Häll därefter på resterande ingredienser och låt såsen småputtra lite medan du smakar av med peppar och salt.

3

Lägg tillbaks biffarna i såsen och servera från pannan.

4

Servera med en enkel sallad eller varför inte med ett gott blomkålsmos.

Heta ajvarbiffar i krämig sås

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

  • Jättegott, även min kräsna 7åring tyckte om det och det är ett bra betyg. Ett tips är att dubbla såsen för det var lite sås till mängden kött.

  • Marianne Isaksson says:

    Gjort enl recept men fick en blek sås var tvungen att ta ytterligare 1 dl ajvar. jag har inte skrivit detta förut som påstås!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida