Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Heta ajvarbiffar i krämig sås

4 av 11 röster
Heta ajvarbiffar i krämig sås

Om du gillar färsbiffar med goda smaker och lite hetta, då ska du testa dessa heta ajvarbiffarna.

En riktigt god husmansrätt med en annan smaksättning än vanliga pannbiffar.
Heta ajvarbiffar med en krämig gräddsås till funkar lika bra till lunch som till en finare middag.
Vill man göra det ännu mer spännande, så kan man använda en del älgfärs.

Recept och bild: Peggy Dausch

Total tid: 45 minuter
Portioner: 6
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Biffarna

Såsen

Instruktioner

Biffarna

  • Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och stek dem i smör. Lägg de stekta biffarna i en ugnsform så länge. Lägg lite folie över så håller de sig lite varma.

Såsen

  • När de sista biffarna är klara, fräs den hackade löken och vitlöken ett par minuter i biffarnas stekfett. Häll därefter på resterande ingredienser och låt såsen småputtra lite medan du smakar av med peppar och salt.
  • Lägg tillbaks biffarna i såsen och servera från pannan.
  • Servera med en enkel sallad eller varför inte med ett gott blomkålsmos.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4 from 11 votes (11 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg