Ostchips är otroligt enkelt och gott, men det här är ostchips på en annan nivå... heta ostchips som du gör i ugnen på cirka 10 minuter. Hettan kommer från finhackad Jalapeño och det ger absolut hetta...
Dessa chips är perfekta att ha på en buffé eller att ha som snacks på helgen tillsammans med en god guacamole eller tzatziki.
Jag använde en lagrad greve som ost, men det kvittar nog vad du använder för ost. Testa lite olika varianter och hitta den ost som du tycker är godast.
Blanda ihop ingredienserna i en bunke.
Gör små högar på en plåt med bakplåtspapper på. Antingen 6 lite större högar eller så gör du kanske 12 små högar.
Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 10-15 minuter. De skall smälta ordentligt och ha fått lite färg. Du får hålla koll på dem så att de inte bränns. Ju längre du kör dem, desto mer krispiga blir de.
Ta ut dem och låt svalna.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop ingredienserna i en bunke.
Gör små högar på en plåt med bakplåtspapper på. Antingen 6 lite större högar eller så gör du kanske 12 små högar.
Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 10-15 minuter. De skall smälta ordentligt och ha fått lite färg. Du får hålla koll på dem så att de inte bränns. Ju längre du kör dem, desto mer krispiga blir de.
Ta ut dem och låt svalna.