Heta räkor med chiliflakes, vitlök och persilja
1
Innehåll
Heta räkor med chiliflakes, vitlök och persilja är en fantastiskt god rätt som du kan använda som förrätt, tapas eller kanske på en god buffé.
Jag använde Argentinska rödräkor som är rejält stora så jag klippte dom mitten. Till det blev det en enkel parmesankräm eller om man vill en aioli.
Om du är sugen på en mer klassisk förrätt med räkor, så måste du testa på detta receptet på räkcocktail.
Portioner: 2
Ingredienser
- 2 dl Räkor
- 3 st tunt skivad vitlök
- 1 msk chiliflakes
- ½ dl persilja, hackad
- 1 pt salt
- 1 pt svartpeppar
- 2 msk smör
Instruktioner
- Rör snabbt ner persilja, chiliflakes, räkor och kryddor.
- Vänd bara runt allt så att räkorna hinner bli varma.
- Ta upp och servera direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!